StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHLADNA KAO LED

Ocu Britney Spears amputirali nogu, pjevačica ga nije došla posjetiti; Ne može zaboraviti tešku prošlost

Piše SCENA SD
7. siječnja 2024. - 16:45

Otac pop ikone 2000-ih, američke pjevačice Britney Spears (42), od početka je podržavao njezinu karijeru. Pogotovo kada je pjevačica nizala hitove koji su bili na vrhu svih glazbenih ljestvica, a njihovoj obitelji donosili milijunske prihode.

Jamie je rođen i odrastao u Louisiani, a kako je otkrila njegova druga kći, imao je teško djetinjstvo. Majka mu je umrla dok je bio dječak, a otac je bio nasilan. Imao je Britney, njezinu sestru Jamie Lynn i brata Briana sa svojom drugom ženom Lynn. Britney je djetinjstvo provela u Mississippiju, a otac joj je imao svoju građevinsku tvrtku, prenosi Daily Mail.

Ono što je najviše obilježilo odnos Britney Spears i njezina oca Jamieja Spearsa (71) je skrbništvo koje je Jamie imao nad svojom kćeri punih 13 godina. Naime, 2008. godine Britney se slomila nakon razvoda od Kevina Federlinea, završila je u psihijatrijskoj ustanovi, a potom je završila i pod Jamiejevim skrbništvom jer je ocijenjeno da nije sposobna brinuti se o sebi.

Od tada do 2021. godine, kada se konačno oslobodila, pjevačičin otac kontrolirao je svaki aspekt njezina života. Financije, društveni život, karijera, izlasci i jelo. Britney se prije tri godine pobunila i dobila sudsku bitku s vlastitim ocem. Nakon toga je napisala knjigu u kojoj je progovorila o tome kakav joj je život bio dok nije bila sama.

- Otac mi je tada rekao: ‘Samo te želim obavijestiti, ja odlučujem. Ti sjedni na tu stolicu i ja ću ti reći što će se dogoditi‘. Pogledala sam ga sa sve većim osjećajem užasa. “Sada sam Britney Spears”, rekao je – prisjetila se Britney traumatičnog razdoblja u svojim memoarima.

image
B4859/Avalon/Profimedia/B4859/avalon/profimedia

Otkrila je i da ju je otac redovito nazivao debelom, nije joj dao da popije kavu, davao joj lijekove i uništavao joj volju da se bavi onim što je nekada najviše voljela - pjevanjem i plesom.

- Osjećala sam se kao sjena same sebe - rekla je jednom prilikom.

A Jamie je cijelo vrijeme ostao pri svojoj tvrdnji da je sve učinio zbog svoje kćeri.

image
Valerie Macon/Afp

- Volim svoju kćer svim srcem i dušom. Gdje bi Brittney bila bez mog skrbništva? Ne znam je li bila živa. Stvarno ne znam - rekao je svojedobno Jamie za Daily Mail.

 Pjevačica je, pak, više puta optuživala članove svoje obitelji, oca, majku Lynn, sestru Jamie Lynn i brata Briana da profitiraju na njezinoj karijeri. To se najviše zabrinulo Jamieja koji je za svaki mjesec ‘brine‘ o Britney dobio 16.000 dolara, kao i postotak od turneja na kojima je bila.

Da više ne želi imati ništa s ocem, Britney je jasno poručila 2021. godine, a njezin se stav, čini se, nije promijenio. Jamieju je nedavno amputirana noga zbog teške infekcije, ali ga, kako prenose strani mediji, njegova slavna kći nije posjetila. 

 

 

27. travanj 2024 12:36