StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU istarskoj županiji

Obustavlja se nastava u osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima radi koronavirusa

Piše Hina
11. ožujka 2020. - 19:04
Zagreb, 211019. Osnovna skola Ivan Merz. Strajk nastavnika u svim osnovnim i srednjim skolama Hrvatske. Nastavnicki sindikati zahtijevaju povecanje koeficijenata slozenosti poslova za prosjecno 6,11 posto. Na fotografiji: prazna ucionica.Damjan Tadic/Cropix

U Istarskoj županiji od petka će biti obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima radi koronavirusa, objavio je u srijedu navečer predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka s članovima Nacionalnog stožere civilne zaštite u Vladi.

- Tijekom sutrašnjeg dana u školama će se provesti pripreme za aktivnosti idućih dana, dodao je Plenković
Donijeli smo nekoliko odluka i plan aktivnosti u budućnosti. Prva je koja se odnosi na Istarsku županiju. Danas sam bio u kontaktu s istarskim županom.

Dobili smo od njega i od njegovih službi upit s obzirom na ozračje u Istri, dnevne migracije kao i želju da se poduzmu određene mjere kako bi se primirila situacija u Istarskoj županiji; da se sagleda mogućnost davanja suglasnosti na obustavu rada škola i visokih učilišta te dječjih vrtića. Predlažemo da se od petka obustavi nastava u Istarskoj županiji, kazao je premijer Plenković.

Dosad imamo 19-ero zaraženih u četiri grada - Zagreb, Rijeka Varaždin i Pula, izjavio je premijer nakon sastanka s nadležnim ministrima i članovima Stožera civilne zaštite RH u Banskim dvorima, u vezi s daljnjim mjerama i aktivnostima za suzbijanje koronavirusa u Hrvatskoj.

 

27. travanj 2024 13:41