StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsvi u samoizolaciji

Novo veliko žarište koronavirusa: na Braču za sada potvrđeno još devet novozaraženih, gradonačelnica Supetra traži da se raspusti županijski stožer!

Piše Ana Franić
8. svibnja 2020. - 09:42

Krizni stožer otoka Brača izvijestio je kako su stigli prvi rezultati jučer uzetih briseva te kako je od dosad obrađenih uzoraka kao pozitivno na koronavirus potvrđeno njih devet.

- Svi su pozitivni u samoizolaciji, u stalnom kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima i pod nadzorom policije. Pod stručnim vodstvom epidemiološke službe iz Splita u tijeku su sve procedure zadane protokolima za postupanje u ovakvim slučajevima, a o svemu je izvješćen i naš županijski stožer Civilne zaštite. Sve stanovnike našeg otoka pozivamo na prisebnost i staloženost. Ponašajte se odgovorno, ne podliježite panici i neprovjerenim informacijama i pridržavajte se svih mjera koje su na snazi, poručili su iz Kriznog stožera otoka Brača.

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra na svojoj Facebook stranici napisala je kako su potvrđene njihove najgore sumnje.

- Ono što znamo i što je potvrđeno da je nulti pacijent ipak taj koji je otpušten iz bolnice te je isti pozitivan.

Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta” ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se s ovom situacijom.

Naš otok se suočava se epidemijom te molim sve naše stanovnike da su na velikom oprezu i da narednih dana ostanu što više u kućama.

Također, sam i ja do daljnjeg u samoizolaciji jer sam bila u bliskom kontaktu s jednom od osoba koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim te sam raspustila gradsku upravu koja do daljnjeg razvoja događaja i novih informacija ne radi. Hvala svima na razumijevanju. Čuvajte se svi! - poručila je gradonačelnica Marković.

27. travanj 2024 06:06