StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMisli na sebe

Novi ministar uprave Lovro Kuščević odmah zatražio službenu karticu te odlučio potrošiti 70. 000 kuna za preuređenje ureda, ali odbacuje glasine da u mu donose zdjelu svježeg voća svako jutro

Piše Šibenski.hr
5. srpnja 2017. - 19:54

Točno deset dana nakon što je službeno preuzeo dužnost ministra uprave, Lovro Kuščević odlučio se na preuređenje ureda, piše tportal. Bila je to jedna od prvih odluka na novoj funkciji: umjesto planiranih 25 tisuća kuna u 2017. godini, porezni obveznici će na nabavku njegova novog uredskog namještaja potrošiti 70 tisuća kuna.

Ova informacija potvrđena je i na web stranici Ministarstva uprave, na kojoj je objavljen izmijenjeni Plan nabave Ministarstva uprave koji je potpisao Kuščević osobno. Osim povećanja stavke za namještaj, na 12 tisuća kuna promptno je narastao trošak nabavke novih mobitela.

Osim preuređenja ureda, Kuščević je već u prvim danima na novom radnom mjestu zatražio da mu se izda službena kreditna kartica, koju njegov prethodnik Ivan Kovačić nije imao niti koristio. No, to nije sve. Kušćević je, kako doznaje tportal, zatražio da se od sredine lipnja u njegov ured svakog jutra dostavlja 'zdjela svježeg voća'.



Kušćević je nekoliko dana izbjegavao je upite da bi potom njegova glasnogovornica Željka Perić tportal-u potvrdila dvije od tri informacije – onu o kupnji namještaja i službenoj kreditnoj kartici.

-Dopuna i izmjena Plana nabave Ministarstva uprave za 2017. godinu obavljena je zbog potrebe izvođenja manjih zahvata na održavanju i kupnje uredskog namještaja kojim se planiraju opremiti prostorije Ministarstva' – rekla je Perić za tportal. Na pitanje kakvi se zahvati točno izvode i kamo ide novi namještaj, gotovo trostruko skuplji od prvotno planiranog, odgovor nije stigao.

-Ministar Kuščević je dobio službenu karticu koja se koristi isključivo za službene potrebe' - potvrdila je njegova glasnogovornica.



I dok su odgovori na pitanja o preuređenju ureda i kartici bili šturi, o Kuščevićevoj 'zdjeli svježeg voća' u Ministarstvu uprave su bili itekako precizni, pa čak i pomalo sarkastični:

-Potvrđujemo informaciju da ministar svakodnevno kupuje voće, jednu do dvije kutije cigareta, popije nekoliko kava, tjedno si kupuje rižu, ulje i ostale namirnice, dok si mjesečno priušti i kravatu, košulje i ostale potrebne namirnice, odjeću i stvari koje financira isključivo vlastitim sredstvima', napisala je glasnogovornica Perić. Posljednje četiri riječi, dakle 'financira isključivo vlastitim sredstvima', debelo su podcrtane da ne bi bilo zabune.

Sa službene adrese Ministarstva uprave preko tportala čak su poslali dosta neuobičajenu poruku našim izvorima: premda se pokazalo točnim to da ministar preuređuje ured i friško posjeduje službenu karticu, dok ćemo mu oko zdjele voća vjerovati na riječ, novinarske informatore pozivaju da se 'više brinu o svakodnevnim zaduženjima kako bi pošteno zaradili plaću i odradili posao, a manje o tračevima i neprovjerenim informacijama'.

-Onaj tko radi svoj posao nema vremena za tračeve. Ako se toliko brinu o zdravlju ministra i onom što jede, mogli su to provjeriti s nama, nisu trebali gnjaviti novinare - poručuje Kuščevićeva glasnogovornica.


 

28. travanj 2024 06:55