StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'neću dobiti ni kune'

Marko Perković Thompson napokon progovorio: Da ne pjevam Čavoglave? Ne znam što bi onda trebao pjevati?!

Piše JL
1. kolovoza 2017. - 14:13

Marko Perković Thompson u razgovoru za N1 televiziju ponovio je da ove godine za Dan pobjede neće pjevati u Kninu 'zato što ga nitko nije zvao' i ustvrdio da za koncert u Slunju neće dobiti ni kune.
S druge strane, ne vidi problem u tome da Ministarstvo branitelja sudjeluje u financiranju cijelog glazbenog programa Slunju, prenosi jutarnji.hr.

- Držim da je Dan pobjede jedan od najvećih datuma u našoj povijesti. Koliko će netko potrošiti zaista nisam nikad ulazio u to niti želim. Ove godine imamo više mjesta gdje će se slaviti Dan pobjede - Imotski, Škabrnja... I to je dobro, to smo mi cijelo vrijeme najavljivali. Ne mogu, niti želim, niti me zanima koliko će ta mjesta izdvojiti - rekao je Thompson koji tvrdi da su svi njegovi nastupi od 1995. za Dan pobjede bili besplatni.

- Za koncerte u Kninu nisam dobio nikakav honorar. To sam poklonio Danu pobjede.
Prošle godine Thompson je u Kninu 'popio' prekršajnu prijavu zbog uzvika 'Za dom spremni' koji mu je poslužio kao uvod u pjesmu 'Bojna Čavoglave'.

- Ta pjesma je nastala u Domovinskom ratu. Pjevam pjesmu koja je bila simbol Domovinskog rata i danas njeguje sjećanje na Domovinski rat i ne vidim da sam išta prekršio. Vidjet ćemo što će sud na kraju odlučiti. Ja sam Čavoglave pjevao i prije dana Domovinske zahvalnosti u Kninu i poslije. I nisam nikad dobio prekršajnu prijavu. Zašto baš na taj dan u Kninu jesam... Ali ne vjerujem da me zbog toga nisu zvali u Knin. Ja sam redovno nastupao tamo s Bojnom Čavoglave. I ne nastupiti s tom pjesmom na Dan pobjede... Ne znam što bih onda trebao izvoditi - dodao je.

Thompson je na kraju najavio da će ipak svjedočiti u procesu u slučaju Fimi medija
- Imao sam namjeru i sada doći, ali bio sam spriječen. Doći ću kao i prije kad me se pozvalo. Netočno je da namjerno nisam htio i izbjegavao - rekao je Marko Perković za N1.


Kaže da pjeva besplatno

28. travanj 2024 07:43