stdClass Object ( [id] => 1061663 [title] => Mađarska na nogama: pozadina priče o gay orgijama na kojima je sudjelovao i licemjerni desničarski političar blizak premijeru Orbanu [alias] => madarska-na-nogama-pozadina-price-o-gay-orgijama-na-kojima-je-sudjelovao-i-licemjerni-desnicarski-politicar-blizak-premijeru-orbanu [catid] => 330 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ovaj je vikend belgijska policija upala na seks-party u Bruxellesu, nakon što su utvrdili da se ne poštuju protuepidemijske mjere, a među posjetiteljima su zatekli i oskudno odjevenog Joszefa Szájera europskog zastupnika Fidesza, stranke mađarskog premijera Viktora Orbana.

Ova je afera izazvala veliku buru u mađarskim i briselskim političkim krugovima, a kako i ne bi, kad su prisutni svi tabloidni začini: seks, droga, karantena, orgije, homoseksualci i političari. Briselski mediji pišu o razgolićenom bjeguncu i spominju gologuzog EU-zastupnika koji bježi od policije niz oluk zgrade.

Od uvođenja lockdowna u Belgiji je, naime, zabranjeno okupljanje više od četiri osobe. Nakon što je dobila dojavu da se krše propisane protuepidemijske mjere, u stanu u Rue des Pierres koji se nalazi iznad zatvorenog LGBT bara, belgijska je policija pokucala na vrata partijanerima.

Tamo su zatekli 25 muškaraca na privatnom partyju, a policija ih je prema standardnim protokolima legitimirala. Organi reda napisali su kazne, prekinuli zabavu i naredili razlaz. Nekoliko zatečenih  muškaraca policajcima je pokazalo diplomatske putovnice, a bilo je i onih koji su tvrdili da nisu ponijeli dokumente. Među njima mađarski parlamentarac, i to ne bilo koji, nego jedan od utemeljitelja konzervativne Orbanove stranke Fidesz koja se aktivno bori protiv LGBT zajednica.

Joszef Szajer se, inače, voli predstavljati kao jedan od autora promjene Ustava 2011. godine u kojem je, između ostalog, Mađarska zaštitila instituciju braka kao odnosa muškarca i žene jer smatraju da time brane kršćanske vrijednosti. Szajer se smatra tvorcem nove mađarske pravne politike, a Orbanov je suradnik više od 30 godina.

Krajem 1990-tih je studirao na Oxfordu kao stipendist zaklade Georgea Sorosa kojeg Orban i Fides optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva.

Osramoćeni konzervativac promptno je u nedjelju podnio ostavku pod izlikom da je u 'teškom psihičkom stanju zbog lockdowna', a svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

Orgije i ecstasy

List Derniere Heure objavio je da su konzumirali alkohol i drogu te da su policajci zatekli grupni seks. 59-godišnji Szájer pokušao je pobjeći kroz prozor stana, spuštanjem preko žlijeba s prvog kata, kad je policija upala, ali na kraju su ga ipak uhvatili jer ga je prolaznik vidio. Kada je policija upala više sudionika je bilo nago, piše Derniere Heure.

U ruksaku su Szájeru pronađene i tablete ecstasyja, no on tvrdi da mu je drogu netko podmetnuo. „Nisam koristio droge, policajcima sam kazao da sam spreman ići na test za droge. Policija je ustvrdila da je pronađena jedna tableta ecstasyja, ali to nije moja, nemam pojma tko mi je to podmetnuo” – izjavio je sad već bivši mađarski europarlamentarac.

Domaćin ovog seks-partyja, 29-godišnji doktorand David Manzheley, dao je intervju za mađarski tabloid Blikk i belgijske novine Het Laatste Nieuws, braneći se od optužbi da je svojom zabavom prekršio policijski sat. 

Manzheley tvrdi da je pozvao samo desetak muških gostiju na zabavu i da je imao dvije medicinske sestre koje su gostima radile brze testove na covid-19 na ulazu, kako bi osigurao da na orgijama ne bude sudionika koji su pozitivni na COVID-19.

Szájer, kaže Manzheley, nije uopće bio pozvan na orgije, ali je došao kao pratnja prijatelja koji je bio pozvan. Objavljene su i fotografije stana u kojem su se orgije odvijale. 

Nije Szajer jedini beskrupulozan licemjer, koji se javno bori protiv gay zajednice, a u tajnosti orgija s onima kojima pravno zagorčava i otežava život te dokida njihova ljudska prava.

Prisjetimo se i nekadašnjeg senatora savezne države Idaho, Larry Craiga, konzervativca koji se u više navrata protivio donošenju zakona kojima bi se u raznim sferama života dokinula diskriminacija homoseksualaca, a koji se također našao u gay-skandalu. On je ušao u WC na aerodromu u Minneapolisu te je muškarcu u susjednoj kabini dao znak da želi seks s njim. Igrom slučaja taj je muškarac bio policajac u civilu. Craig se na sudu nagodio s tužiteljstvom koje je, u zamjenu za priznanje, prekršaj umjesto 'bludne radnje' okarakteriziralo kao 'nedolično ponašanje'.

Po danu tukao gayeve, a po noći s njima spavao

Najbrutalniji je pak primjer britanski neonacist Nicky Crane koji je danju tukao gayeve, a po noći spavao s njima. Sijao je strah londonskim ulicama 80-ih. Dvadeset godina nakon njegove smrti, BBC je objavio priču o njegovom dvostrukom životu. Nitko od nasilnika koji su Cranea slijedili u napadima  na nedužne građane nije znao njegovu tajnu da je bio homoseksualac. Dvanaest godina bio je najluđi i najnasilniji ulični razbijač po Londonu.

Naravno, da nisu samo gay političari i dužnosnici dvoličnjaci koji šire lažnu javnu sliku o sebi. Poduža je lista i heteroseksualnih hipokrita. Prisjetimo se samo Eliota Spitzera. Kao glavni tužitelj savezne države New York tjerao je strah u kosti svodnicima razbijajući njihove lance prostitucije. Na tim je krilima, između ostalog, početkom 2007. stupio na dužnost guvernera New Yorka da bi se u ožujku 2008. sve srušilo. A onda se otkrilo se da je Spitzer redovito posjećivao jedan luksuzni hotel gdje je koristio usluge prostitutki po cijeni od 1.000 dolara po satu. Potrošio je najmanje 80.000 dolara, a otkriven je dok je sa svog računa prebacivao veće svote novca na račun s kojeg su se prostitutke isplaćivale. U sudskom podnesku vodilo ga se pod šifrom 'Klijent broj 9' što je kod njegovih političkih protivnika postao uobičajeni nadimak kojim ga časte.

Postoje i pozitvni primjeri

Među svjetskim, a posebice europskim političarima mnogo je homoseksualaca koji se bore za prava gay zajednice i ne kriju svoje seksualno opredjeljenje. Danas ni LGBT osobe na desnom i radikalno desnom političkom spektru više nisu nikakva novost.

Tako je dolazak AfD-a u Bundestag bio jedan od najvećih iznenađenja njemačkih izbora, a iznenađenje je tim veće što je liderica Alice Weidel, lezbijka čija je zaručnica iz Sri Lanke i s kojom podiže dvoje djece. Deklarirana je lezbijka, a o njenoj seksualnosti pisalo se i tijekom predizborne kampanje. AfD je krajnje desna populistička stranka, s izraženim antiimigrantskim i euroskeptičnim stavovima.

Dok u Njemačkoj LGBT prava podržava preko 9O posto  građana, u Srbiji je ta podrška tek oko 15 poto. Iako je na čelu desne vlade, Ana Brnabić nije članica nijedne stranke, a na ovu funkciju u Vladi predložio ju je predsjednik Srbije, desničar Aleksandar Vučić.

Irska je homoseksualnost dekriminalizirala tek 1993. godine da bi već 25 godina kasnije dobila prvog deklariranog gay premijera i to iz redova stranke desnog centra “Fine Gael”. Riječ je o Leu Varadkaru, inače sinu indijskog doseljenika.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘U 4 ZIDA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => ‘U 4 ZIDA‘ 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-12-03 15:21:26 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Anita Belak Krile [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-12-03 15:32:39 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2020-12-03 12:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 330 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta [menu-meta_keywords] => vijesti, hrvatska, svijet [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska i svijet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/12\/03\/15448878.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/03\/15442858.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/03\/15311316.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["\u00a0\u00a0Jozsef Szajer","Jozsef Szajer","Premijer Viktor Orban"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x536","k_15448878_1280.jpg":"1280x1280","k_15448878_1024.jpg":"1024x1024","k_15448878_640.jpg":"640x640","k_15448878_480.jpg":"480x480","k_15448878_340.jpg":"340x340","k_15448878_220.jpg":"220x220","o_15448878_1280.jpg":"1280x670","o_15448878_1024.jpg":"1024x536","o_15448878_640.jpg":"640x335","o_15448878_480.jpg":"480x251","o_15448878_340.jpg":"340x177","o_15448878_220.jpg":"220x115","h_15448878_1280.jpg":"1280x854","h_15448878_1024.jpg":"1024x683","h_15448878_640.jpg":"640x427","h_15448878_480.jpg":"480x320","h_15448878_340.jpg":"340x227","h_15448878_220.jpg":"220x147","pp_15448878_1280.jpg":"1006x1280","pp_15448878_1024.jpg":"805x1024","pp_15448878_640.jpg":"503x640","pp_15448878_480.jpg":"377x480","pp_15448878_340.jpg":"267x340","pp_15448878_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_15442858_1280.jpg":"1280x1280","k_15442858_1024.jpg":"1024x1024","k_15442858_640.jpg":"640x640","k_15442858_480.jpg":"480x480","k_15442858_340.jpg":"340x340","k_15442858_220.jpg":"220x220","o_15442858_1280.jpg":"1280x853","o_15442858_1024.jpg":"1024x682","o_15442858_640.jpg":"640x426","o_15442858_480.jpg":"480x320","o_15442858_340.jpg":"340x226","o_15442858_220.jpg":"220x146","h_15442858_1280.jpg":"1280x854","h_15442858_1024.jpg":"1024x683","h_15442858_640.jpg":"640x427","h_15442858_480.jpg":"480x320","h_15442858_340.jpg":"340x227","h_15442858_220.jpg":"220x147","pp_15442858_1280.jpg":"1006x1280","pp_15442858_1024.jpg":"805x1024","pp_15442858_640.jpg":"503x640","pp_15442858_480.jpg":"377x480","pp_15442858_340.jpg":"267x340","pp_15442858_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1337","k_15311316_1280.jpg":"1280x1280","k_15311316_1024.jpg":"1024x1024","k_15311316_640.jpg":"640x640","k_15311316_480.jpg":"480x480","k_15311316_340.jpg":"340x340","k_15311316_220.jpg":"220x220","o_15311316_1280.jpg":"1280x891","o_15311316_1024.jpg":"1024x713","o_15311316_640.jpg":"640x445","o_15311316_480.jpg":"480x334","o_15311316_340.jpg":"340x236","o_15311316_220.jpg":"220x153","h_15311316_1280.jpg":"1280x854","h_15311316_1024.jpg":"1024x683","h_15311316_640.jpg":"640x427","h_15311316_480.jpg":"480x320","h_15311316_340.jpg":"340x227","h_15311316_220.jpg":"220x147","pp_15311316_1280.jpg":"1006x1280","pp_15311316_1024.jpg":"805x1024","pp_15311316_640.jpg":"503x640","pp_15311316_480.jpg":"377x480","pp_15311316_340.jpg":"267x340","pp_15311316_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 330 [name] => Hrvatska i svijet [alias] => hrvatska-i-svijet [description] => [parent] => 324 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"323","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7844630 Threads: 7 Questions: 1576385780 Slow queries: 4810232 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111913876 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sibenik/vijesti/hrvatska-i-svijet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 330 [name] => Hrvatska i svijet [alias] => hrvatska-i-svijet [parent] => 324 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sibenik/vijesti/hrvatska-i-svijet ) ) [link] => /sibenik/vijesti/hrvatska-i-svijet/madarska-na-nogama-pozadina-price-o-gay-orgijama-na-kojima-je-sudjelovao-i-licemjerni-desnicarski-politicar-blizak-premijeru-orbanu-1061663 [printLink] => /sibenik/vijesti/hrvatska-i-svijet/madarska-na-nogama-pozadina-price-o-gay-orgijama-na-kojima-je-sudjelovao-i-licemjerni-desnicarski-politicar-blizak-premijeru-orbanu-1061663?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 624596 [name] => gay orgije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-12-03 13:58:43 [main_article_id] => 0 [alias] => gay-orgije [link] => /tag/gay-orgije ) [1] => stdClass Object ( [id] => 624604 [name] => Joszef Szájer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-12-03 15:14:32 [main_article_id] => 0 [alias] => joszef-szajer [link] => /tag/joszef-szajer ) [2] => stdClass Object ( [id] => 378167 [name] => Bruxelles [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bruxelles [link] => /tag/bruxelles ) [3] => stdClass Object ( [id] => 624605 [name] => gay skandal [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-12-03 15:14:32 [main_article_id] => 0 [alias] => gay-skandal [link] => /tag/gay-skandal ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘U 4 ZIDA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mađarska na nogama: pozadina priče o gay orgijama na kojima je sudjelovao i licemjerni desničarski političar blizak premijeru Orbanu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-02-19-24-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/03/15448878.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] =>   Jozsef Szajer [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/03/15448878.jpg [title] =>   Jozsef Szajer AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/03/15442858.jpg [title] => Jozsef Szajer AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/03/15311316.jpg [title] => Premijer Viktor Orban AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ovaj je vikend belgijska policija upala na seks-party u Bruxellesu, nakon što su utvrdili da se ne poštuju protuepidemijske mjere, a među posjetiteljima su zatekli i oskudno odjevenog Joszefa Szájera europskog zastupnika Fidesza, stranke mađarskog premijera Viktora Orbana.

Ova je afera izazvala veliku buru u mađarskim i briselskim političkim krugovima, a kako i ne bi, kad su prisutni svi tabloidni začini: seks, droga, karantena, orgije, homoseksualci i političari. Briselski mediji pišu o razgolićenom bjeguncu i spominju gologuzog EU-zastupnika koji bježi od policije niz oluk zgrade.

Od uvođenja lockdowna u Belgiji je, naime, zabranjeno okupljanje više od četiri osobe. Nakon što je dobila dojavu da se krše propisane protuepidemijske mjere, u stanu u Rue des Pierres koji se nalazi iznad zatvorenog LGBT bara, belgijska je policija pokucala na vrata partijanerima.

Tamo su zatekli 25 muškaraca na privatnom partyju, a policija ih je prema standardnim protokolima legitimirala. Organi reda napisali su kazne, prekinuli zabavu i naredili razlaz. Nekoliko zatečenih  muškaraca policajcima je pokazalo diplomatske putovnice, a bilo je i onih koji su tvrdili da nisu ponijeli dokumente. Među njima mađarski parlamentarac, i to ne bilo koji, nego jedan od utemeljitelja konzervativne Orbanove stranke Fidesz koja se aktivno bori protiv LGBT zajednica.

Joszef Szajer se, inače, voli predstavljati kao jedan od autora promjene Ustava 2011. godine u kojem je, između ostalog, Mađarska zaštitila instituciju braka kao odnosa muškarca i žene jer smatraju da time brane kršćanske vrijednosti. Szajer se smatra tvorcem nove mađarske pravne politike, a Orbanov je suradnik više od 30 godina.

Krajem 1990-tih je studirao na Oxfordu kao stipendist zaklade Georgea Sorosa kojeg Orban i Fides optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva.

Osramoćeni konzervativac promptno je u nedjelju podnio ostavku pod izlikom da je u 'teškom psihičkom stanju zbog lockdowna', a svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

Orgije i ecstasy

List Derniere Heure objavio je da su konzumirali alkohol i drogu te da su policajci zatekli grupni seks. 59-godišnji Szájer pokušao je pobjeći kroz prozor stana, spuštanjem preko žlijeba s prvog kata, kad je policija upala, ali na kraju su ga ipak uhvatili jer ga je prolaznik vidio. Kada je policija upala više sudionika je bilo nago, piše Derniere Heure.

U ruksaku su Szájeru pronađene i tablete ecstasyja, no on tvrdi da mu je drogu netko podmetnuo. „Nisam koristio droge, policajcima sam kazao da sam spreman ići na test za droge. Policija je ustvrdila da je pronađena jedna tableta ecstasyja, ali to nije moja, nemam pojma tko mi je to podmetnuo” – izjavio je sad već bivši mađarski europarlamentarac.

Domaćin ovog seks-partyja, 29-godišnji doktorand David Manzheley, dao je intervju za mađarski tabloid Blikk i belgijske novine Het Laatste Nieuws, braneći se od optužbi da je svojom zabavom prekršio policijski sat. 

Manzheley tvrdi da je pozvao samo desetak muških gostiju na zabavu i da je imao dvije medicinske sestre koje su gostima radile brze testove na covid-19 na ulazu, kako bi osigurao da na orgijama ne bude sudionika koji su pozitivni na COVID-19.

Szájer, kaže Manzheley, nije uopće bio pozvan na orgije, ali je došao kao pratnja prijatelja koji je bio pozvan. Objavljene su i fotografije stana u kojem su se orgije odvijale. 

Nije Szajer jedini beskrupulozan licemjer, koji se javno bori protiv gay zajednice, a u tajnosti orgija s onima kojima pravno zagorčava i otežava život te dokida njihova ljudska prava.

Prisjetimo se i nekadašnjeg senatora savezne države Idaho, Larry Craiga, konzervativca koji se u više navrata protivio donošenju zakona kojima bi se u raznim sferama života dokinula diskriminacija homoseksualaca, a koji se također našao u gay-skandalu. On je ušao u WC na aerodromu u Minneapolisu te je muškarcu u susjednoj kabini dao znak da želi seks s njim. Igrom slučaja taj je muškarac bio policajac u civilu. Craig se na sudu nagodio s tužiteljstvom koje je, u zamjenu za priznanje, prekršaj umjesto 'bludne radnje' okarakteriziralo kao 'nedolično ponašanje'.

Po danu tukao gayeve, a po noći s njima spavao

Najbrutalniji je pak primjer britanski neonacist Nicky Crane koji je danju tukao gayeve, a po noći spavao s njima. Sijao je strah londonskim ulicama 80-ih. Dvadeset godina nakon njegove smrti, BBC je objavio priču o njegovom dvostrukom životu. Nitko od nasilnika koji su Cranea slijedili u napadima  na nedužne građane nije znao njegovu tajnu da je bio homoseksualac. Dvanaest godina bio je najluđi i najnasilniji ulični razbijač po Londonu.

Naravno, da nisu samo gay političari i dužnosnici dvoličnjaci koji šire lažnu javnu sliku o sebi. Poduža je lista i heteroseksualnih hipokrita. Prisjetimo se samo Eliota Spitzera. Kao glavni tužitelj savezne države New York tjerao je strah u kosti svodnicima razbijajući njihove lance prostitucije. Na tim je krilima, između ostalog, početkom 2007. stupio na dužnost guvernera New Yorka da bi se u ožujku 2008. sve srušilo. A onda se otkrilo se da je Spitzer redovito posjećivao jedan luksuzni hotel gdje je koristio usluge prostitutki po cijeni od 1.000 dolara po satu. Potrošio je najmanje 80.000 dolara, a otkriven je dok je sa svog računa prebacivao veće svote novca na račun s kojeg su se prostitutke isplaćivale. U sudskom podnesku vodilo ga se pod šifrom 'Klijent broj 9' što je kod njegovih političkih protivnika postao uobičajeni nadimak kojim ga časte.

Postoje i pozitvni primjeri

Među svjetskim, a posebice europskim političarima mnogo je homoseksualaca koji se bore za prava gay zajednice i ne kriju svoje seksualno opredjeljenje. Danas ni LGBT osobe na desnom i radikalno desnom političkom spektru više nisu nikakva novost.

Tako je dolazak AfD-a u Bundestag bio jedan od najvećih iznenađenja njemačkih izbora, a iznenađenje je tim veće što je liderica Alice Weidel, lezbijka čija je zaručnica iz Sri Lanke i s kojom podiže dvoje djece. Deklarirana je lezbijka, a o njenoj seksualnosti pisalo se i tijekom predizborne kampanje. AfD je krajnje desna populistička stranka, s izraženim antiimigrantskim i euroskeptičnim stavovima.

Dok u Njemačkoj LGBT prava podržava preko 9O posto  građana, u Srbiji je ta podrška tek oko 15 poto. Iako je na čelu desne vlade, Ana Brnabić nije članica nijedne stranke, a na ovu funkciju u Vladi predložio ju je predsjednik Srbije, desničar Aleksandar Vučić.

Irska je homoseksualnost dekriminalizirala tek 1993. godine da bi već 25 godina kasnije dobila prvog deklariranog gay premijera i to iz redova stranke desnog centra “Fine Gael”. Riječ je o Leu Varadkaru, inače sinu indijskog doseljenika.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP
AFP
  Jozsef Szajer
AFP
Jozsef Szajer
AFP
Premijer Viktor Orban
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sibenik/vijesti/hrvatska-i-svijet/madarska-na-nogama-pozadina-price-o-gay-orgijama-na-kojima-je-sudjelovao-i-licemjerni-desnicarski-politicar-blizak-premijeru-orbanu-1061663 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=99032313f02b4334559b0e7df3b2cf0cf2efd9df [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ma%C4%91arska+na+nogama%3A+pozadina+pri%C4%8De+o+gay+orgijama+na+kojima+je+sudjelovao+i+licemjerni+desni%C4%8Darski+politi%C4%8Dar+blizak+premijeru+Orbanu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsibenik%2Fvijesti%2Fhrvatska-i-svijet%2Fmadarska-na-nogama-pozadina-price-o-gay-orgijama-na-kojima-je-sudjelovao-i-licemjerni-desnicarski-politicar-blizak-premijeru-orbanu-1061663 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsibenik%2Fvijesti%2Fhrvatska-i-svijet%2Fmadarska-na-nogama-pozadina-price-o-gay-orgijama-na-kojima-je-sudjelovao-i-licemjerni-desnicarski-politicar-blizak-premijeru-orbanu-1061663 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘U 4 ZIDA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘U 4 ZIDA‘

Mađarska na nogama: pozadina priče o gay orgijama na kojima je sudjelovao i licemjerni desničarski političar blizak premijeru Orbanu

Piše Anita Belak Krile
3. prosinca 2020. - 13:58

Ovaj je vikend belgijska policija upala na seks-party u Bruxellesu, nakon što su utvrdili da se ne poštuju protuepidemijske mjere, a među posjetiteljima su zatekli i oskudno odjevenog Joszefa Szájera europskog zastupnika Fidesza, stranke mađarskog premijera Viktora Orbana.

Ova je afera izazvala veliku buru u mađarskim i briselskim političkim krugovima, a kako i ne bi, kad su prisutni svi tabloidni začini: seks, droga, karantena, orgije, homoseksualci i političari. Briselski mediji pišu o razgolićenom bjeguncu i spominju gologuzog EU-zastupnika koji bježi od policije niz oluk zgrade.

Od uvođenja lockdowna u Belgiji je, naime, zabranjeno okupljanje više od četiri osobe. Nakon što je dobila dojavu da se krše propisane protuepidemijske mjere, u stanu u Rue des Pierres koji se nalazi iznad zatvorenog LGBT bara, belgijska je policija pokucala na vrata partijanerima.

Tamo su zatekli 25 muškaraca na privatnom partyju, a policija ih je prema standardnim protokolima legitimirala. Organi reda napisali su kazne, prekinuli zabavu i naredili razlaz. Nekoliko zatečenih  muškaraca policajcima je pokazalo diplomatske putovnice, a bilo je i onih koji su tvrdili da nisu ponijeli dokumente. Među njima mađarski parlamentarac, i to ne bilo koji, nego jedan od utemeljitelja konzervativne Orbanove stranke Fidesz koja se aktivno bori protiv LGBT zajednica.

Joszef Szajer se, inače, voli predstavljati kao jedan od autora promjene Ustava 2011. godine u kojem je, između ostalog, Mađarska zaštitila instituciju braka kao odnosa muškarca i žene jer smatraju da time brane kršćanske vrijednosti. Szajer se smatra tvorcem nove mađarske pravne politike, a Orbanov je suradnik više od 30 godina.

Krajem 1990-tih je studirao na Oxfordu kao stipendist zaklade Georgea Sorosa kojeg Orban i Fides optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva.

Osramoćeni konzervativac promptno je u nedjelju podnio ostavku pod izlikom da je u 'teškom psihičkom stanju zbog lockdowna', a svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

Orgije i ecstasy

List Derniere Heure objavio je da su konzumirali alkohol i drogu te da su policajci zatekli grupni seks. 59-godišnji Szájer pokušao je pobjeći kroz prozor stana, spuštanjem preko žlijeba s prvog kata, kad je policija upala, ali na kraju su ga ipak uhvatili jer ga je prolaznik vidio. Kada je policija upala više sudionika je bilo nago, piše Derniere Heure.

U ruksaku su Szájeru pronađene i tablete ecstasyja, no on tvrdi da mu je drogu netko podmetnuo. „Nisam koristio droge, policajcima sam kazao da sam spreman ići na test za droge. Policija je ustvrdila da je pronađena jedna tableta ecstasyja, ali to nije moja, nemam pojma tko mi je to podmetnuo” – izjavio je sad već bivši mađarski europarlamentarac.

Domaćin ovog seks-partyja, 29-godišnji doktorand David Manzheley, dao je intervju za mađarski tabloid Blikk i belgijske novine Het Laatste Nieuws, braneći se od optužbi da je svojom zabavom prekršio policijski sat. 

Manzheley tvrdi da je pozvao samo desetak muških gostiju na zabavu i da je imao dvije medicinske sestre koje su gostima radile brze testove na covid-19 na ulazu, kako bi osigurao da na orgijama ne bude sudionika koji su pozitivni na COVID-19.

Szájer, kaže Manzheley, nije uopće bio pozvan na orgije, ali je došao kao pratnja prijatelja koji je bio pozvan. Objavljene su i fotografije stana u kojem su se orgije odvijale. 

Nije Szajer jedini beskrupulozan licemjer, koji se javno bori protiv gay zajednice, a u tajnosti orgija s onima kojima pravno zagorčava i otežava život te dokida njihova ljudska prava.

Prisjetimo se i nekadašnjeg senatora savezne države Idaho, Larry Craiga, konzervativca koji se u više navrata protivio donošenju zakona kojima bi se u raznim sferama života dokinula diskriminacija homoseksualaca, a koji se također našao u gay-skandalu. On je ušao u WC na aerodromu u Minneapolisu te je muškarcu u susjednoj kabini dao znak da želi seks s njim. Igrom slučaja taj je muškarac bio policajac u civilu. Craig se na sudu nagodio s tužiteljstvom koje je, u zamjenu za priznanje, prekršaj umjesto 'bludne radnje' okarakteriziralo kao 'nedolično ponašanje'.

Po danu tukao gayeve, a po noći s njima spavao

Najbrutalniji je pak primjer britanski neonacist Nicky Crane koji je danju tukao gayeve, a po noći spavao s njima. Sijao je strah londonskim ulicama 80-ih. Dvadeset godina nakon njegove smrti, BBC je objavio priču o njegovom dvostrukom životu. Nitko od nasilnika koji su Cranea slijedili u napadima  na nedužne građane nije znao njegovu tajnu da je bio homoseksualac. Dvanaest godina bio je najluđi i najnasilniji ulični razbijač po Londonu.

Naravno, da nisu samo gay političari i dužnosnici dvoličnjaci koji šire lažnu javnu sliku o sebi. Poduža je lista i heteroseksualnih hipokrita. Prisjetimo se samo Eliota Spitzera. Kao glavni tužitelj savezne države New York tjerao je strah u kosti svodnicima razbijajući njihove lance prostitucije. Na tim je krilima, između ostalog, početkom 2007. stupio na dužnost guvernera New Yorka da bi se u ožujku 2008. sve srušilo. A onda se otkrilo se da je Spitzer redovito posjećivao jedan luksuzni hotel gdje je koristio usluge prostitutki po cijeni od 1.000 dolara po satu. Potrošio je najmanje 80.000 dolara, a otkriven je dok je sa svog računa prebacivao veće svote novca na račun s kojeg su se prostitutke isplaćivale. U sudskom podnesku vodilo ga se pod šifrom 'Klijent broj 9' što je kod njegovih političkih protivnika postao uobičajeni nadimak kojim ga časte.

Postoje i pozitvni primjeri

Među svjetskim, a posebice europskim političarima mnogo je homoseksualaca koji se bore za prava gay zajednice i ne kriju svoje seksualno opredjeljenje. Danas ni LGBT osobe na desnom i radikalno desnom političkom spektru više nisu nikakva novost.

Tako je dolazak AfD-a u Bundestag bio jedan od najvećih iznenađenja njemačkih izbora, a iznenađenje je tim veće što je liderica Alice Weidel, lezbijka čija je zaručnica iz Sri Lanke i s kojom podiže dvoje djece. Deklarirana je lezbijka, a o njenoj seksualnosti pisalo se i tijekom predizborne kampanje. AfD je krajnje desna populistička stranka, s izraženim antiimigrantskim i euroskeptičnim stavovima.

Dok u Njemačkoj LGBT prava podržava preko 9O posto  građana, u Srbiji je ta podrška tek oko 15 poto. Iako je na čelu desne vlade, Ana Brnabić nije članica nijedne stranke, a na ovu funkciju u Vladi predložio ju je predsjednik Srbije, desničar Aleksandar Vučić.

Irska je homoseksualnost dekriminalizirala tek 1993. godine da bi već 25 godina kasnije dobila prvog deklariranog gay premijera i to iz redova stranke desnog centra “Fine Gael”. Riječ je o Leu Varadkaru, inače sinu indijskog doseljenika.

17. svibanj 2024 04:19