StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpočelo je...

Krenule ozbiljne mjere i u Hrvatskoj: Stožer civilne zaštite zbog koronavirusa otkazao natjecanje na kojem se očekivalo više od 1500 sudionika!

Piše PSD.
5. ožujka 2020. - 15:44

Zbog situacije s koronavirusom, organizatori poznate treking utrke Škraping Tkon koja se trebala održati ove subote na Pašmanu, morali su poslati javnosti obavijest o odgodi manifestacije.

- Dobili smo nalog od strane Stožera civilne zaštite Zadarske županije kako se Škraping treba odgoditi zbog situacije s koronavirusom. Po našim saznanjima, ovo je prva takva odluka jednog regionalnog stožera u Hrvatskoj.

Škraping je trenutno jedan od tri eventa koji se odgađa u narednom razdoblju na prostoru Zadarske županije (uz Škraping, riječ je i o utrci Dugi otok Trail te Svjetskom školskom prvenstvu u košarci za osnovne škole u Zadru, op.a.). Svi prijavljeni natjecatelji će dobiti službenu obavijest s uputama o postupanju.

- Žao nam je zbog ove vijesti, no učinili smo sve u našoj moći da se Škraping održi u subotu i uz sve zaštitne mjere prevencije od daljnjeg širenja virusa - poručili su organizatori koji su ove subote očekivali više od 1500 sudionika.

Mnogi su ljuti što je stožer izdao nalog za neodržavanje utrke na otvorenom u zadnji čas jer su prijave već okončane, a mnogi su rezervirali smještaj na Pašmanu kako bi sudjelovali u ovoj manifestaciji. Pitanje je što će biti s ostalim masovnim okupljanjima posebice onima u zatvorenim prostorima.

04. lipanj 2024 10:39