StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTIGLA JE POTVRDA

KBC Rijeka: ‘Zaprimili smo jednu osobu, sumnja se na kemijsku ozljedu jednjaka‘

Piše Ivana Krnić/JL
7. studenog 2023. - 09:59

Društvene mreže hrvatskih korisnika od ponedjeljka su preplavljene porukama o navodnom slučaju trovanja mineralnom vodom poznatog svjetskog proizvođača pića. Navodno je riječ o vodi Romerquelle.

Pisalo se da je dvoje mladih ljudi u Rijeci završilo u bolnici s teškim ozljedama zbog spaljenog ždrijela i želuca. No, iz KBC-u Rijeka za Jutarnji list kažu kako je jedna osoba zaprimljena na bolnički odjel pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

- Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije - kažu iz KBC Rijeka.

Iz Ministarstva zdravstva kažu pak kako nisu nadležni u slučaju navodnog trovanja vodom Romerquelle s obzirom da je sanitarna inspekcija od 1. travnja 2019. u sastavu Državnog inspektorata i ista je nadležna za provođenje službenih kontrola.

- Romerquelle prirodna mineralna voda puni se u Austriji te ju je priznalo njihovo nadležno tijelo, poručili su.

Prema dostupnim informacijama slučaj trovanja vodom iz boce koja je poslužena u ugostiteljskom objektu preuzeo je DORH i Ministarstvo unutarnjih poslova, a sanitarna inspekcija Državnog inspektorata uzela je uzorka predmetne vode radi utvrđivanja činjenica - kažu iz Ministarstva zdravstva.

Na kraju, spomenimo i da portal Rijeka Danas piše da su slučaj podsjeća na događaj iz svibnja kada je Stanku Lakoviću nakon konzumiranja mineralne vode u riječkom restoranu spržen jednjak.

28. travanj 2024 13:39