StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRazmišljate o fešti na otvorenom?

Kakvo nas vrijeme čeka za doček Nove godine? Bura s orkanskim udarima rashladila je Dalmaciju, na snazi je meteoalarm, evo što nam se sprema u narednim danima

Piše PSD
29. prosinca 2019. - 12:45

Jaka bura s orkanskim udarima spustila je temperature i uz obalu, pa Split i Šibenik jutros mjere tek četiri stupnja. U Zadru, Dubrovniku i Hvaru je sedam, a u Makarskoj, koja je kad zapuše bura obično među najhladnijima, se, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda jutros mjeri devet.

Premda se bura na splitskom području smirila, još je na snazi DHMZ-ov narančasti alarm za opasno vrijeme, a isti važi za cijeli obalni pojas Dalmacije. Za more i otoke važi crveni meteoalarm, zbog mogućih opasnih udara bure koji bi mogli dostizati preko 120 km/h. 

Dobra je vijest da će do kraja dana bura posvuda oslabiti te da su za sutra objavljeni 'samo' narančasti i žuti meteoalarmi. DHMZ Dalmaciji za sutra najavljuje pretežno sunčano vrijeme, mjestimice uz umjerenu naoblaku. I dalje će biti vjetrovito uz jaku buru, povremeno s olujnim, moguće i orkanskim udarima. Krajem dana bura će malo oslabjeti. Najviša temperatura od 5 do 9 °C. 

Razmatrate li ideju o dočeku Nove godine na otvorenom, vjerojatno vas zanima prognoza za utorak i srijedu. Evo što nam najavljuje DHMZ.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a u utorak prolazno oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak. Postupno će biti malo toplije. Slično najavljuje i stranica yr.no, popularno nazvana 'norveška prognoza'.

Prema njihovim predviđanjima, na splitskom će području u utorak biti poluoblačno s laganim sjeveroistočnjakom u skretanju na sjeverozapadnjak i temperaturom do 10 stupnjeva. Prvi dan nove godine i novog desetljeća osvanut će sunčan, a temperatura će se popeti do ugodnih 12. Ne zvuči loše.

'Norvežani' isto predviđaju i Šibenčanima, Zadranima i Dubrovčanima, s tim da će na zadarskom području biti nešto manje sunca, a na dubrovačkom će području vjetar na Staru godinu skrenuti na jugozapadnjak i temperatura će se do petka popeti čak na 16 stupnjeva. 

26. travanj 2024 14:16