StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetivan malenica

‘Jasno je da je HDZ pobjednik ovih izbora, u našoj izbornoj jedinici očekujem osam mandata‘

Piše Šibenski.hr
17. travnja 2024. - 21:18

- Nije suzdržana atmosfera, ne bih rekao. Koliko možete čuti, ljudi pričaju, čuje se žamor. Treba pričekati konačne rezultate – nije se dao dosadašnji ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, kojega su novinari u hotelu Westin, gdje HDZ-ovci čekaju rezultate parlamentarnih izbora, priupitali za nešto manje euforičnu atmosferu nakon prvih rezultata izlaznih anketa.

Dojam je i među novinarima da, iako ankete HDZ-u daju prednost i trenutačno vodstvo s 59 mandata, u toj stranci nisu još do kraja opušteni da je atmosfera malo "pod ručnom". Ili su samo oprezni.

U HDZ-ovu stožeru dosta je ljudi, stigla su i zvučna imena stranke, ali nema glasnog pjevanja, nema mahanja zastavama. Puno je novinara, muzika je više "šoto-voće". Sve su oči uprte u službene rezultate.

- Jasno je da je HDZ pobjednik ovih izbora, da je dobio najviše mandata i to je treća uzastopna pobjeda HDZ-a i Andreja Plenkovića na parlamentarnim izborima – ponavljao je Ivan Malenica, inače prvi na listi HDZ-a u IX. Izbornoj jedinici.

Pitali smo koliko na koncu očekuje mandata u svojoj jedinici, ali i u obje dalmatinske jedinice, s obzirom da su X. izbornoj jedinici HDZ i Rijeke pravde gotovo izjednačeni.

- Očekujem da ćemo u Dalmaciji u obje jedinice osvojiti još više mandata nego što nam daju izlazne ankete. Postoji potencijal da povećamo broj mandata, a u IX. izbornoj jedinici očekujem osam mandata kao i na prošlim izborima – kazao je Ivan Malenica.

30. travanj 2024 23:59