StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRPAN U ZATVOR

Ispitan osumnjičeni 27-godišnji Britanac zbog prisile prema službenoj osobi. Probao je otvoriti avion, poslije udario i policajca!

Piše HINA
3. srpnja 2023. - 22:23
Danas je ispitan Britanac koji je radio nered u avionu prije polijetanja u Zracnoj luci Zadar.Jure Miskovic/Cropix


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru sucu istrage podnijelo je prijedlog da 27- godišnjem državljaninu Velike Britanije, kojeg sumnjiči da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 27-godišnjaka ispitalo u nedjelju, a u priopćenju u ponedjeljak Županijsko državno odvjetništvo Zadar navodi da je ispitan zbog osnovane sumnje u napada na policijske službenike tijekom prijevoza u policijskom vozilu, nakon što je prethodno bio priveden na prekršajni sud.
Osnovano se sumnja da je jednog službenika udario glavom te fizički nasrnuo na službenika koji je upravljao službenim vozilom, a kada je policijski službenik uporabio sredstva prisile kako bi ga spriječio u daljnjim nasrtajima, udario ga je u ruku te je policijski službenik zadobio laku tjelesnu ozljedu.
Policija je uhitila Britanca u petak navečer, u Zračnoj luci Zadar, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i narušavao javni red i mir - na društvenim se mrežama pojavila i snimka iz zrakoplova Ryanaira u Zadru na kojoj mladić galami i na silu pokušava izaći iz zrakoplova - te je doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, u subotu je mladi Britanac prepraćen na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, a tijekom preprate cijelo je vrijeme pružao aktivan otpor, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.
 

27. travanj 2024 21:38