StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsretni blagdani

Hrvatski radnici u ovoj tvrtki opet će imati razloga za zadovoljstvo, stiže im božićnica koju mnogi mogu samo sanjati

Piše Šibenski.hr
21. studenog 2023. - 10:05

Bliži se vrijeme božićnih blagdana, pa tako i priča o božićnicama za radnike.

Rekordnu božićnicu i ove će godine isplatiti lanac drogerija dm-drogerie markt čiji radnici na kraju svake godine dobivaju stimulaciju u iznosu mjesečne plaće svakog pojedinog zaposlenika. Kako je prosječna neto plaća prodavačica u dm-u u ovoj poslovnoj godini iznosila oko 1670 eura, što je 12 posto više nego lani, božićnica će im iznositi točno toliko.

Podravka i Belupo značajno su digli plaće radnicima od 1. prosinca. No, kako se ovih dana čuje u kompaniji, božićnica bi trebala biti ista kao i lani: 1500 kuna, odnosno 200 eura.

image

Lanac drogerija dm godinama prednjači po iznosu plaća i božićnica

/Shutterstock

U Kauflandu su već objavili da svi zaposleni na nerukovodećim radnim mjestima dobiju poklon bon u vrijednosti od 331,81 eura. U cent istu božićnicu, identičnu lanjskoj, trebao bi isplatiti i Lidl.

Od državnih tvrtki u vrhu iznosa božićnice je HEP grupa koja radnicima isplaćuje 2500 kuna, baš kao i Hrvatske šume, piše Danica.

Treba vidjeti kakve će biti božićnice drugih hrvatskih državnih, gradskih i privatnih tvrtki, koje će od njih radnicima uljepšati blagdane, a koje će im "ukrasti Božić".

image

Od državnih tvrtki u vrhu iznosa božićnice je HEP grupa koja radnicima isplaćuje 2500 kuna (ilustracija)

Paun Paunović/Cropix
27. travanj 2024 16:23