StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠok s velikog tržišta

Glavna češka virologinja poručila sugrađanima: ‘Ako baš ne morate, ne putujte u Hrvatsku ove godine‘

Piše Dora Koretić
10. lipnja 2020. - 10:55

Glavna češka virologinja Soňa Peková u intervjuu koji je dala za češki medij Novinky poručila je Česima da ove godine, ukoliko to baš nije neophodno, ne putuju u Hrvatsku te da godišnji odmor radije konzumiraju u zemlji.

"Ukoliko netko baš mora ići u Hrvatsku, neka ide, ali ja ću definitivno ove godine ostati kod kuće te bih sve one koji ne moraju putovati u Hrvatsku ili Južnu Ameriku zamolila da ove godine ne putuju. Bitno je da opet ne prenesemo virus iz destinacija u kojima je on još aktivan, iako vjerujem da će cijela ova priča s koronom uskoro biti povijest", odgovorila je Peková na pitanje novinara trebaju li Česi ove godine ljetovati na Jadranu.

Inače, Pekova je u Češkoj postala svojevrstan celebrity nakon što ju je češki ministar zdravstva Adam Vojtěch javno optužio da je sama sebe zarazila korona virusom jer je nepažljivo uzimala uzaorak od jednog pacijenta, no kasnije joj se javno ispričao.

Ipak, to je bilo dovoljno da ime Soňe Pekove zadrži snažan prizvuk u češkim ušima, a sada ostaje za vidjeti koliko će se jako primiti i njezina poruka o godišnjem odmoru.

26. travanj 2024 17:52