StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetgoran šimić

Fenomen na političkoj sceni: prvak Hrvatske nosi listu koalicije Fokusa i Republike u Devetoj izbornoj jedinici

Piše K. G.
3. travnja 2024. - 14:23

Šibenčanin Goran Šimić nositelj je liste koalicije stranaka Fokus i Republika u devetoj izbornoj jedinici.

Goran Šimić široj je javnosti poznat kao svestrana osoba, nagrađivani sportaš, ronilac, aktivist, student ekologije, bavi se politikom, ali prije svega godinama nesebično volontira. Dvostruki je prvak Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, a oborio je i tri nacionalna rekorda. Osnivač je Powerlifting kluba „Šibenik“.

Dobitnik je plakete grada Šibenika za volontiranje i nagrade Saveza sportova Grada Šibenika za izniman rezultat u amaterskom sportu. Također, Goran je dobitnik prestižne nagrade Ponos Hrvatske u kategoriji ekologije kao prva osoba nagrađena u toj kategoriji.

“Goran Šimić je poseban fenomen na našoj javnoj političkoj sceni, veliki pozitivac i naprosto ljudina! Izuzetna mi je čast ga podržati u kandidaturi za zastupnika u Hrvatskom saboru. Znam da nikoga svojim ponašanjem neće iznevjeriti. Samo naprid Gorane!”, rekao je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam koji je ujedno i 14. na listi stranaka Fokus i Republika.

Nikša Kulušić, drugi na listi stranaka Fokus i Republika u IX. izbornoj jedinici, dodao je kako Goran ima misiju koja je zaista zahtjevna, a to je pokazati da se ipak u politici može drugačije, iskrenije i poštenije: “Goran je godinama ekološki aktivist i volonter iza kojeg stoji oko 150 akcija čišćenja otpada diljem Hrvatske, što mora, što kopna. Vjerujem da će imati i veliku potporu građana Drniša i okolice i kao županijski vijećnik to u potpunosti podržavam.”.

Ideje za koje će se stranke Fokus i Republika zalagati na ovim izborima su smanjenje poreza na dohodak čime će porasti plaće, ukidanje PDV-a za kupnju prve nekretnine za mlade, povećanje mirovina po uzoru na uspješan švedski model te niz drugih konkretnih rješenja kojima se podiže standard života građana.

“U ovu priču ulazim kao nestranački kandidat potpuno neopterećen rezultatom, ali spreman staviti se na raspolaganje građanima naše županije i Hrvatske. Idemo u borbu za one slabije u društvu, kao i za bolju poziciju sporta i podizanje ekoloških standarda u našoj državi. Vodit ćemo isključivo pozitivnu kampanju jer nismo nikome dužni, ali nećemo ostati dužni onima koji žele na podjelama, svađama i sukobima graditi svoje pozicije u našem društvu. Okupili smo pozitivnu ekipu iza koje stoje jasni rezultati u podizanju standarda naših građana. Trudit ću se biti glas razuma, nećemo odustati od svojih ideala i za to ćemo tražiti potporu dobrih ljudi!” zaključio je nositelj liste za IX. izbornu jedinicu Goran Šimić.

01. svibanj 2024 10:42