StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettko će u fotelju

Blamaža ministra Malenice: Izgubio je na sudu zbog vlastite kadrovske odluke!; ‘Drnišanka nema ni dana iskustva!‘

Piše Vijesti SD
5. srpnja 2023. - 20:52

62-godišnja Drnišanka trebala je ovih dana zasjesti u javnobilježničku fotelju u Kninu. Odluku Ministarstva pravosuđa i uprave o njezinu imenovanju srušio je Upravni sud u Splitu i predmet je vratio na ponovni postupak.

Tužbu je podignuo Kninjanin Veljko Čađenović, koji se i sam natjecao za to radno mjesto.

Ono što je najbitnije u tom obrazloženju je - zbog čega je rješenje ministra poništeno. Navodi se, dakle, da rješenje ne sadrži jasne i obrazložene razloge zbog čega je određeni kandidat imenovan", navodi Čađenović u prilogu reporterke Sanje Jurišić.

A ostala tri nisu. Čađenović i još dva pravnika dobili su i preporuku Upravnog odbora Hrvatske javnobilježničke komore. A ona koja nije - dobila je posao. Preporuku nije mogla ni dobiti jer nema ni dana javnobilježničkog iskustva, ali je bila izbor ministra Ivana Malenice.

Resorno ministarstvo Dnevnik Nove TV pitao je za komentar. Kažu - kandidatkinja ispunjava sve uvjete i diskrecijsko pravo ministra presudom je potvrđeno.

"Odlukom Upravnog suda pravo slobodnog (diskrecijskog) izbora nije osporeno, međutim utvrđeno je da se rješenje mora detaljnije obrazložiti", navodi se u odgovoru Ministarstva pravosuđa i uprave.

Njezinu imenovanju protivile su se i jedinice lokalne samouprave. Iz Knina i Kistanja pisali su se dopisi.

"Činjenica je da je u prvom krugu bilo sigurno potezanja različitih veza. Ja se nadam da toga više neće biti u drugom krugu", kazao je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić.

Bila je članica HDZ-a

Lovrić ni danas, kao ni prije pet mjeseci, ne odgovara na poruke i pozive Dnevnika Nove TV. Dosad je bila zaposlena u drniškoj gradskoj upravi. I ne manje zanimljivo – bila je članica HDZ-a.

Ispisnicu iz stranke, što su tada potvrdili u drniškom HDZ-u, zatražila je dva dana prije objave natječaja jer zakon brani javnim bilježnicima da budu članovi političkih stranaka. I dok se jednima remete planovi, drugima je bar na neko vrijeme pao kamen sa srca.

"Jeste malo… Ali, kažem, nije kraj", navodi Čađenović.

Kraj će svirati resorno Ministarstvo, koje u sljedećih 60 dana treba ili bolje obrazložiti svoju prvotnu odluku ili pak od prijavljenih kandidata imenovati neku drugu osobu na javnobilježničko mjesto u Kninu.

27. travanj 2024 16:55