StoryEditorOCM
Crna kronikaPRITVOR ZA 34-GODIŠNJAKA

Zbog računa zapalio štekat kafića 'Skipper' u Docu i napravio štetu od 380 tisuća kuna

Piše Ante Talijaš
14. veljače 2018. - 10:00

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 13. priveden veljače 34-godišnji F.B. zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

ODO Šibenik ga sumjniči da je 11. veljače 2018. oko 00,30 sati u Šibeniku nakon verbalnog sukoba s konobarom i vlasnikom u lokalu 'Skipper' u Docu, a zbog računa za piće prije desetak dana, na benzinskoj postaji kupio upaljač i kantu u koji je natočio oko deset litara goriva.

Po isteku radnog vremena vratio se do lokala, gdje je složio na hrpu štekat, stolice, stolove i suncobrane, polio ih benzinom i zapalio upaljačem. Ovim radnjama osumnjičeni F.B. izazvao je požar u kojem je u potpunosti izgorio štekat lokala, pukla stakla na vratima i prozoru, nagorio zvučnik koji je bio u lokalu pored ulaznih vrata, a unutrašnjost u potpunosti zacrnjena dimom.

S obzirom da je kamena kuća u kojoj je lokal zaštićeno kulturno dobro i kao takva upisana u registar kulturnih dobara, navode u ODO-u Šibenik, osnovano se sumnja da su na kamenoj fasadi djelovanjem požara nastala oštećenja u vidu crnila i napuknuća kamena, pa je time vlasnicima kuće i lokala pričinjena šteta u ukupnom iznosu od oko 380 tisuća kuna.

Na zahtjev ODO Šibenik, sudac istrage Županijskog suda odredio je osumnjičeniku jednomjesečni istražni zatvor, a zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.


 

25. travanj 2024 22:37