StoryEditorOCM
Crna kronikaPRIVEDEN SLOVENAC KOJI JE U KAMPERU PREVOZIO ILEGALCE

Vozio migrante za Italiju preko Hrvatske i Slovenije, naplaćivao 150 eura po glavi

4. travnja 2019. - 19:58

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 3. travnja 2019. priveden državljanin Republike Slovenije (1989.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona. (4. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 2. travnja 2019. u Strmici, u dogovoru s dvije za sada nepoznate osobe da za iznos od 150 eura po osobi preuzme i preko teritorija Republike Hrvatske i Republike Slovenije do Italije preveze skupinu migranta, koji su prethodno ilegalno prešli granicu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i koji su ga čekali na granici Bosne i Hercegovine, kamperom slovenskih registarskih oznaka došao po migrante na dogovorenu lokaciju, smjestio ih u vozilo i s njima nastavio vožnju. Na izlazu iz grada Knina u 09,05 sati zaustavili su ga policijski službenici Policijske postaje Knin koji su u vozilu zatekli skupinu migranta.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo je da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega. Sudac istrage prihvatio je prijedlog u odnosu na opasnost od ponavljanja kaznenog djela i odredio istražni zatvor, dok je odbio prijedlog državnog odvjetništva da se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od bijega.

26. travanj 2024 21:51