StoryEditorOCM
Crna kronikaU Briševu kod Zadra

Uhvaćen zamjenik glavnog ravnatelja policije kako vozi više od 160 kilometara na sat, iako je dopušteno svega 50. Cijeli slučaj zataškan i izbrisan iz evidencije

Piše Šibenski.hr
23. listopada 2019. - 22:27

Presretač je u mjestu Briševo kod Zadra snimio i zaustavio zamjenika glavnoga ravnatelja policije Josipa Ćelića koji je vozio triput više od dopuštenog, ekskluzivno doznaje RTL!

Po snimkama se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. Čak se vidi kako u jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50.

Upravo u tom dijelu presretač ga je na kraju i zaustavio, a policijski službenik evidentirao. No, kako doznajemo, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Iz zadarske policije objasnili su cijelu situaciju.

"Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom - prestretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana", stoji u odgovoru Policijske uprave zadarske.

Zanimljivo, policija sada kaže da je zamjenik glavnog ravnatelja kažnjen, iako o tome nisu sami izvijestili javnost. Dok RTL-ov izvor tvrdi da Ćelić ne samo da nije platio kaznu, nego je na njegov izričit zahtjev slučaj ukonjen iz policijske evidencije. Navodno je cijeli slučaj prijavljen nakon RTL-ovog današnjeg upita policiji, a u prebrzoj vožnji uhvaćen je u ožujku.

Josipa Ćelića javnost je upoznala nakon afere oko kupovine luksuzne vile. Vodio je prometnu jedinicu Kobre. Bio je šef karlovačke policije. Prošle godine imenovan je zamjenikom glavnog ravnatelja policije.

Iako u policiji objašnjavaju kako se prekršaji policajaca mogu izbrisati iz sustava, za ovakav slučaj inače bi bilo predviđeno podnošenje optužnog prijedloga, oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna. Zbog cijelog slučaja protiv policijskog službenika može ići i obavezni disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

02. svibanj 2024 12:20