StoryEditorOCM
Crna kronikaDovršeno krim istraživanje

Uhićen 35- godišnji prevarant koji je ‘operirao‘ na šibenskom području: Od ljudi je uzimao novac za razne usluge, koje nikada ne bi odradio

Piše šibenski.hr
10. veljače 2022. - 09:40

Policijski službenici Policijske postaje Šibenik su u Policijskoj postaji Kaštela dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za tri prijevare, doznaje se u šibenskoj policiji:

- U suradnji s policijskim službenicima iz Policijske postaje Kaštela utvrđeno je kako je osumnjičeni tijekom siječnja 2021.g. u Šibeniku od 48-godišnjakinje posudio novčani iznos od 4.500 kuna kojeg se obvezao vratiti u roku tjedan dana koji dogovor nije ispunio.

Također, u razdoblju od veljače do svibnja 2021.g. na području Šibenika od 28-godišnjakinje u više navrata zatražio i dobio novčani iznos od 14 tisuća kuna za njenu obuku i buduće zaposlenje u jednoj tvrtki, a što nije ispunio.

Nadalje, osumnjičei je tijekom ožujka 2021.g. u Šibeniku od 61-godišnjaka je zatražio i dobio novčani iznos od 2 tisuća kuna za zaposlenje njegovog sina kao i 3 tisuće za posudbu, a koji dogovor osumnjičeni nije ispunio kao ni vratio novac.

Također je utvrđena sumnja da je tijekom listopada 2021. i veljače 2022.g. oštetio četiri osobe s područja PU splitsko-dalmatinske na način da im je obećao zasnivanje radnog odnosa i od njih uzeo novac kao naknadu za ishođenje certifikata za zaposlenika u agenciji za nekretnine. Na taj način je za sebe pribavio ne pripadajuću materijalnu korist od 16 tisuća kuna.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske- izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

27. travanj 2024 16:29