StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

U Primoštenu teže ozlijeđena vozačica bicikla, u Kninu 54-godišnjak osumnjičen za iznudu ta za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Piše šibenski.hr
6. rujna 2019. - 11:44

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 22.30 sati na državnoj cesti D-8 u Primoštenu  teže je ozlijeđena 59-godišnjak švicarska državljanka, kao vozačica bicikla.

Do prometne nesreće je došlo kada se 59-godišnjakinja pri upravljanju biciklom krećući se u Primoštenu državnom cestom D-8 u nepreglednom zavoju nije kretala na takvoj udaljenosti od desnog ruba kolnika da se ne izlaže opasnosti, uslijed čega biciklom izlazi izvan kolnika preko betonske bankine, gdje kotačima bicikla zahvaća spuštani rub ivičnjaka uzdignutog nogostupa, uslijed čega gubi nadzor nad biciklom s kojim skupa pada na asfaltirani nogostup gdje se i zaustavlja.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a vozačici bicikla je putem Obveznog prekršajnog naloga naplaćena novčana kazna, zbog prometnog prekršaja.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim slovačkim državljaninom osumnjičenim za krađu na štetu 54-godišnjeg njemačkog državljanina.

Osumnjičeni je 4. rujna u popodnevnim satima u turističkom naselju Solaris oštećenom otuđio električni romobil, koji je pronađen i vraćen oštećenom.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i 54-godišnjakom osumnjičenima za iznudu u pokušaju na štetu 65-godišnjaka, dok je 54-godišnjak osumnjičen i za nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni su u vremenu od 15. kolovoza do 4. rujna u Civljanima, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, uz ozbiljnu prijetnju od oštećenog tražili novčani iznos od 7.000 kuna, na ime štete koju je pričinila stoka oštećenog na zemljištu koje koristi osumnjičeni 49-godišnjak.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku su pretražene obiteljske kuće osumnjičenih, kojom prilikom je osumnjičeni 54-godišnjak dragovoljno predao automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 10 komada streljiva, što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava,

Proteklog dana na našem području od značajnijih sigurnosnih događaja su prijavljene dvije krađe, i to:

- u popodnevnim satima 4. rujna u Betini je nepoznati počinitelj 30-godišnjem njemačkom državljaninu otuđio bicikle vrijedne nekoliko desetaka tisuća kuna,

- u prijepodnevnim satima 5. rujna u Šibeniku je nepoznati počinitelj 68-godišnjaku otuđio novac,

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija postupa s ciljem otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta

27. travanj 2024 15:06