StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicija traga za Borisom Luketom

U obiteljskoj kući ubijen bračni par Hakija i Milka Keranović a u automobilu Ivan Bajić

Piše Katarina Rudan
Marina Jurković
27. travnja 2017. - 00:36


Neslužbeno se doznaje da je u obiteljskoj kući u Brodarici ubijen bračni par Hakija(70) i Milka(70)Keranović, vlasnici ugostiteljskog objekta "Sunce", a sin Kemal koji je navidno dugovao 420.000 eura Borisu Luketi , uspio je pobjeći iz kuće u obližnju šumu  i tako se spasio od sigurne smrti.  Osoba pronađena mrtva u automobilu je Ivan Bajić (64), oženjen i otac sedmero djece. U toj stravičnoj situaciji, Bajić se kao kućni prijatelj Keranovićevih  navodno našao kao osoba koja je trebala prisustvovati razgovoru i smirivati eventualne teške situacije kod razgovora o vraćanju duga. Kraj je, na žalost tragičan.

Bajić je javnosti poznatiji kao tjelohranitelj i vozač Zlatka Bagarića, “kralja zagrebačkog podzemlja” ubijenog 1998. godine u zgrebačkoj Dubravi. Nakon tog događaja Bajić se s obitelji  dosleljva u Žaborić i počinje baviti turizmom. U međuvremenu je posao razvijao, a obitelj je raspolagala s više od 100 ležaja.

Godine 2006. proglašen je najuspješnijim turističkim djelatnikom po ocjeni šibenskog TZ-a. Aktivno je kao član HDZ-a bio uključen u kreiranje politike grada i šibenske turitičke zajednice. Bio je član Vijeća TZ-e i član tadašnjeg Poglavarstva Grada Šibenika u mandatu od 2004-2009. godine.
Bajić je 2008.godine, samo koji mjesec prije redovitog isteka mandata, podnio je ostavku na dužnost člana šibenskog Poglavarstva. U obrazloženju je kratko naveo “obiteljske razloge”.

Iz rubrike crna kronika Ivan Bajić poznat je i po slučaju svojih sinova Igora (27) i Zlatka (26). Njih dvojicu teretilo se da su u srpnju 2013. godine silovali djevojku s kojom ih je upoznao prijatelj. Druženje po zagrebačkim kafićima završilo je u stanu braće Bajić, gdje su, prema optužnici, djevojku tukli, a potom i silovali. Dvojica braće, inače kik-boksači, branili su se sa slobode nakon što su uplatili jamčevinu od dva milijuna kuna. Sudski postupak okončan je oslobađajućom presudom braći od strane Vrhovnog suda.



Očevid na mjestu trostrukog ubojstva u Ulici Put Gominjaka u Brodarici traje, blokirane su ceste i prilazi gradi a policija traga za Borisom Luketom (59) iz Primoštena kojeg dovode u vezu s trostrukim ubojstvom na Brodarici, priopćeno je kasno popodne. Luketa, koji se dovodi u vezu s ubojstvom, viđen je na mjestu događaja a udaljio s crvenim osobnim automobilom Renault Cliom, registracija ŠI 569 FD. Policija traga i za vozilom Nissan 370 Z3 crne boje ŠI 900 EM.

 

26. travanj 2024 15:27