StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

U Kninu traktorist skrivio prometnu nesreću, a lopovi ordinirali županijom<br />  

Piše šibenski.hr
9. listopada 2018. - 11:57

U prometnoj nesreći koja se dogodila 8. listopada oko 17,45 sati u Kninu u Ulici Bruna Bušića, teže je ozlijeđen 54-godišnjak, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Kninu.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 54-godišnjak s traktorom (četverociklom), Linhai, šibenskih registracijskih oznaka, s ugrađenim vitlom preko ceste sa zemljanog terena ispod razine kolnika izvlačio četverocikl TGB, šibenskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 42-godišnjak.

Tom prilikom 54-godišnjak se nije uvjerio da predmetnu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, niti je propisno osigurao mjesto vršenja radnje, uslijed čega je na metalnu sajlu vitla zategnutu preko kolnika naletio osobni automobil Opel Astra, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji vozač, pri čemu povlači traktor i četverocikl, koji udaraju u bočnu lijevu i desnu stranu osobnog vozila, stoji u priopćenju PU šibensko-kninske.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 54-godišnjaka je podnijet Obvezni prekršajni nalog.

Između 5. i 9. listopada na našem području od značajnijih sigurnosnih događaja su prijavljene tri teške krađe, po jedna krađa i neovlaštena uporaba tuđe stvari.

U tom periodu u Vodicama je nepoznati počinitelj u dva navrata provalio u trgovinu 54-godišnjaka i otuđio novac, u Žagroviću je nepoznati počinitelj provalio u kuću 66-godišnjaka i otuđio piće, hranu i osobne stvari, a ukupna nastala šteta je nekoliko tisuća kuna.

U Rogoznici je nepoznati počinitelj, koristeći slabu pozornost 63-godišnjaka, otuđio računalo vrijedno nekoliko tisuća kuna, a u Šibeniku je nepoznati počinitelj 29-godišnjaku otuđio parkirani nezaključani i s ključevima u bravi osobni automobil, kojeg su kasnije policijski službenici pronašli u Šibeniku.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide s ciljem otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

 

 

 

28. travanj 2024 05:33