StoryEditorOCM

U Kaštelima pretukli mladića samo zato što je homoseksualac, a kada je prolaznike molio da zovu hitnu, nitko nije htio: ‘Pederu, ne možeš se tu kupat‘

Piše Šibenski.hr
5. studenog 2021. - 18:59

Fizičko i psihičko nasilje pretrpio je mladić iz Kaštela kojeg su sumještani napali samo zato, kako je rekao za Index, što je homoseksualac.

Nakon što su ga ostavili polomljenog koljena i razderane ruke, s plaže je dozivao u pomoć prolaznike koji su išli šetnicom. Htio je da netko od njih nazove hitnu pomoć, no oni su ga samo ignorirali. Nitko nije zastao. 

Novinari Indexa posjetili su ga danas u njegovom domu, gdje im je ispričao kako je napad izgledao.

"Bilo je to oko 15:30, išao sam od majke do bake. Putem sam zastao na plažu da se okupam u Kaštel Starom, nedaleko odmarališta i ambulante, gdje se i inače znam okupati. Na plaži je bio ribič s nekoliko štapova. Stao sam malo dalje, skinuo odjeću, ostao u kupaćem i krenuo skočiti s kamena. Onda je on došao i počeo vikati: 'Pederu jedan, ne možeš se tu kupat'. Govorio je da on tu lovi ribe. Rekao sam mu da to nije njegova plaža i da je to javno dobro. On je rekao 'ovdje dolaziš četiri dana zaredom', ja sam odgovorio da to uopće nije istina. Tad sam vidio da nema smisla s njim se raspravljati i odlučio ga ignorirati. Krenuo sam skočiti u more, a onda me i fizički napao", priča mladić.

Nije htio govoriti pod imenom i prezimenom jer mu je dosta užasa koje proživljava zbog homofoba. Nakon što ga je napadač udario, završio je na tlu.

"Pao sam na kamen i dočekao se na ruku, iz koje je krvarilo. Koljeno je bilo potpuno deformirano. Kad sam ja to vidio izgledalo je u obliku slova S. To mi je bio strašan šok. Jaukao sam. U tom trenu je došao ribičev prijatelj. Govorio sam im 'molim vas, zovite hitnu', ali nisu htjeli. Napadač je gledao put mora ljutit i svašta mi izgovarao, a ovaj njegov se podsmijehivao. Ja sam i dalje uporno zapomagao, sjećam se da sam govorio 'molim vas za ljudskost, zovite hitnu', ignorirali su me i samo dobacivali 'pederu jedan'. Tad su mi se počeli unositi u lice. Nisam znao što da radim, nisam se mogao pomaknuti da dođem do mobitela. Tad sam počeo bacati na njih šljunak. I tad je ovaj njegov prijatelj rekao: 'Evo vidiš, i sad će ispast da je on žrtva'", prisjeća se Kaštelanin za Index.hr.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

28. travanj 2024 12:17