StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

U Dubravicama 84-godišnjakinja spaljivala biljni otpad i izazvala požar; u gašenju vatre lakše je ozlijeđen 35-godišnji vatrogasac

Piše šibenski.hr
15. rujna 2020. - 10:05

U požaru od 14. rujna u Dubravicama u vremenu od 11,50 do 15,14 sati, za vrijeme gašenja, lakše je ozlijeđen 35-godišnji vatrogasac.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je do požara došlo prilikom spaljivanja biljnog otpada od strane 84-godišnjakinje, kojom prilikom je vatra izmakla kontroli i zahvatila suhu travu, nisko raslinje i borovu šumu, a opožaren je oko 1 hektar površine.

Protiv osumnjičene će, zbog prekršaja iz članka 8. stavka 3., a kažnjivo po članku 61. stavak 1. Zakona o zaštiti od požara, biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku. 

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljena je krađa.

U prijepodnevnim satima 11. rujna u Tribunju, je nepoznati počinitelj 60-godišnjaku, iz nezaključanog parkiranog automobila otuđio mobilni telefon vrijednosti preko tisuću kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenog mobilnog telefona.

28. travanj 2024 08:19