StoryEditorOCM
Crna kronikaUSIJANE GLAVE

Umalo sukob Torcide i BBB-a koji su krenuli u Šibenik: ‘Huligani su bili maskirani kacigama, imali su palice i boksere‘

Piše Šibenski.hr
28. kolovoza 2022. - 16:44

Policija je objavila kako su navijači Hajduka koji putuju na utakmicu u Osijek zaustavili promet kako bi se sukobili s navijačima Dinama koji pak putuju u Šibenik. Ipak do fizičkog sukoba dviju navijačkih skupina nije došlo...

- Poslije 15 h, odmorište Jadova-AC A1, gostujući navijači Hajduka koji se kreću put Zagreba i Osijeka izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i odjećom te zaustavili promet. Mogući povod: sukob s navijačima Dinama koji putuju na utakmicu Šibenik -Dinamo u 18:30h na Šubićevcu - naveo je MUP. 

HAK navodi da je došlo do navijačkih nereda na autocesti A1.

"Između čvorova Gospić i Gornja Ploča kod odmorišta Jadova u smjeru Zagreba privremeno je zaustavljen promet zbog incidenta s navijačima, a kolona je 9 kilometara", objavio je HAK.

image

M U P

image

M U P

Već smo pisali kako Torcida danas dolazi u Osijek, a Bad Blue Boysi stižu u Šibenik, pa su se možda sukobiuli na točki susreta.

No, kako navodi Glas Istre, potukli su se navijači Hajduka i Dinama, tj. Torcida i BBB. 

HAK je izvijestio kako je promet privremeno prekinut i u drugom smjeru zbog incidenta, i to između čvora Perušić i Gospić. Kraj odmorišta nalazi se preko 50 automobila, no nije poznato o čijim je navijačima riječ, navodi Večernji list.

Cesta je puna navijača u crnoj odjeći s palicama i bokserima, tvrdi Večernji. 

image

H A K

Osim Torcide, na utakmicu putuju i navijači Dinama koji igraju susret protiv Šibenika od 18:30 na Šubićevcu. Istovremeno u suprotnom smjeru putuju navijači Hajduka koji od 21:05 igraju derbi protiv Osijeka, stoga je moguće da su se dvije rivalske navijačke skupine susrele u zoni odmorišta Jadova, navodi zagrebački dnevnik. 

Budući da je utakmica u Gradskom vrtu susret visokog rizika, policija je pripremila pratnju, ali tek od izlaza s autoceste A5 u Osijeku.

- Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na izlazima s autoceste A5 u Osijeku, zbog čega bi bilo poželjno da do izlaza dođu najkasnije do 17,30 sati kako bi bili na vrijeme dopraćeni u organiziranoj koloni do parkirališnog prostora u blizini sjeverne tribine stadiona Gradski vrt.   Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, s obzirom na to da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona ili od spojnice ceste s Južnom osječkom obilaznicom - poručili su iz policije.

27. travanj 2024 12:44