StoryEditorOCM
Crna kronikaČistačica na sudu

Što se zapravo dogodilo u domu poznatog para? 'Krađu sam priznala pod prisilom. Tarik me optužio pred Lejlom koja je samo šutjela. O svom odnosu s njim ne želim govoriti, shvatite me kao ženu...'

18. svibnja 2017. - 20:29

Na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu sjela je Anica Jurilj (50) koju tužiteljstvo tereti da je ukrala zlatni nakit i novac supružnicima Tariku i Lejli Filipović, piše jutarnji.hr.
Jurilj su Filipovići angažirali krajem 2010. da im za 40 kuna po satu čisti kuću, a nakon tri godine suradnje, otkrili su da im je kuća u Kustošiji ekstra 'počišćena' odnosno da su 'olakšani' za 150.000 kuna.
Prema optužnici, glumcu je ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice te jednu s biserima, osam dječjih zlatnih narukvica i šest naušnica, prsten s briljantom od 5000 eura, 100 dolara i druge predmete.
- Razumijem što mi se stavlja na teret. Ne smatram se krivom, a postavljeni imovinsko-pravni zahtjev od 150.000 kuna je neosnovan. I dalje nisam zaposlena, nemam prihode, ne primam naknade, na burzi sam i povremeno nešto radim – rekla je optužena Jurilj sucu Dariju Lokasu.


O priznanju krađe Jurilj je potpisala i potvrdu kod javnog bilježnika uz obećanje da će glumcu i njegovoj supruzi vratiti novac, a kako do obeštećenja nije došlo, slučaj je završio na policiji te DORH-u koje za nju traži godinu dana zatvora.

Njezina, pak, odvjetnica Gordana Djurdjević je istaknula da je izjava, na temelju koje je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo postupak, sačinjena pod prisilom. Ujedno je zatražila, a što je sud i uvažio, da estradni par na iduće ročište 'donese materijalne dokaze o navodno ukradenim predmetima poput računa, certifikata, kutijica zlatarna...'.
- Neuvjerljiva je količina nakita za koju ju se tereti, pa stoga treba dopuniti optužbu da se vidi stvarna vrijednost predmeta. Ako je postojao vrijedan prsten s briljantom, to je komad nakita za koji se mora imati račun, kutija... Troje oštećenika je dalo različite vrijednosti od 4000 do 6000 eura. Sigurno postoji trag na koji je način taj prsten ušao u njihov život.
 
Svaki gram zlata u ovom slučaju bitno utječe na vrijednost navodne količine ukradenog nakita. To govorim iz osobnog iskustva. Dva sam puta bila žrtva provale i policiji sam dostavila album sa fotografijama – rekla je odvjetnica Djurdjević ponovivši kako želi da supružnici Filipović na iduće ročište kada budu svjedočili, sa sobom donesu dokaze koji će potkrijepiti sve do u lipu sam odštetni zahtjev.

Podsjetimo, Anica Jurilj je kod Filipovića počela čistiti krajem 2010. na preporuku, prosječno dva puta tjedno.
- Nakit smo držali u garderobi u spavaćoj sobi. Punica Fehima došla nam je u posjet. Na moj rođendan primijetila je Anicu da se čudno ponaša dok izlazi iz gostinjske sobe u kojoj je Fehima bila smještena.
Otišla je provjeriti novčanik, falilo joj je 100 kanadskih dolara i zlatni prsten. Anica je priznala krađu. Pravdala se da joj je muž zapao u probleme, da mu kamatari prijete i da je nakit prodala. Kod javnog bilježnika potpisala je potvrdu i obvezala se nadoknaditi štetu. Htjeli smo to riješiti mirnim putem, no do danas ništa nije vratila niti je pokazala namjeru da vrati makar dio - pojadao se istražiteljima pokradeni glumac.

Jurilj, pak, tvrdi suprotno.
- O svom odnosu s Tarikom ne želim govoriti jer je to nešto privatno, osobno i intimno. Shvatite me kao ženu. Te 2010. sam počela raditi za njih dvaput tjedno po 6-7 sati. Dali su mi ključ. Često sam bila sama u stanu. A 11. ožujka 2013. našla sam se u situaciji da sam kod sebe imala te neke predmete s kojima sam otišla u Dubravu. Dva dana kasnije Tarik me s Lejlom pozvao na kavu. Rekao mi je da zna da sam pogriješila.
Optužio me pred Lejlom koja je samo šutjela. Potpisala sam 25. ožujka te godine potvrdu kod bilježnika o povratu novca, ali nisam čitala što potpisujem.
Kako su se ti predmeti (veliki i mali dukat, prsten i lančić) našli u mojoj torbi toga dana, treba pitati Tarika. O Fehiminim stvarima ništa ne znam - uvjeravala je neuspješno tužitelje Jurilj, koja je ukradene stvari navodno prodala u Dubravi za 10.000 kuna.

28. travanj 2024 07:34