StoryEditorOCM
Crna kronikaUhićen ubojica

Staricu u Bedekovčini ubio njen mladi susjed. Protiv njega je podnesena kaznena prijava i prijeti mu do 40 godina zatvora

Piše Šibenski.hr
28. listopada 2018. - 20:07

Mladić (26), kojega je policija u subotu uhitila zbog ubojstva 76-godišnje Vere J. u Bedekovčini, kazneno je prijavljen zbog teškoga ubojstva iz koristoljublja te mu prijeti do 40 godina zatvora.

Nakon provedenoga kriminalističkoga istraživanja kriminalisti iz PU krapinsko-zagorske, danas poslijepodne osumnjičenoga 26-godišnjaka predali su pritvorskom nadzorniku, nakon čega bi ga trebalo ispitati zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Također je izvjesno da će protiv njega danas biti predloženo određivanje istražnoga zatvora.

“Mogu vam potvrditi da je kriminalističko istraživanje protiv 26-godišnjega hrvatskoga državljanina dovršeno te da je predan pritvorskom nadzorniku. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog teškoga ubojstva”, rekao nam je danas u telefonskom razgovoru glasnogovornik krapinsko-zagorske policijske uprave Zoran Lončar.
 
Prema neslužbenim informacijama, mladić, koji je inače navodno susjed ubijene umirovljenice, uhićen je nakon što je otkriveno da je upravo on osoba koja je s njezine bankovne kartice dizala novac.
 
Upravo zbog toga je osumnjičeno da je staricu nožem ubio iz koristoljublja.
 
Premda je u početku policija sumnjala da je u ubojstvo umiješano više počinitelja, zasad se čini da je 26-godišnjak djelovao sam.
27. travanj 2024 22:02