StoryEditorOCM
Crna kronikakakvi ‘prijatelji‘

Prijateljicu u besvjesnom stanju skinuli golu i snimali mobitelom: jedna okolnost će ih spasiti teže kazne

Piše Šibenski.hr
3. siječnja 2024. - 12:23
Dok je prijateljica bila u besvjesnom stanju, mladići su joj povukli odjeću, a jedan od njih snimio ju je mobitelom (ilustracija)Shutterstock

U vrijeme ekspanzije pametnih telefona i društvenih mreža pojam prijateljstva je pomaknut, a i poprilično je često da se neki neugodni događaji snimaju, umjesto da se pomogne osobama u nevolji.

Tako su Miro (27) i Leo (24) potkraj studenog oko pet ujutro u Bjelovaru zatekli svoju prijateljicu u njenom stanu u besvjesnom stanju. Oni su je podigli s poda i stavili na krevet, ali su joj potom povukli majicu, hlače i donje rublje te su, bez njene privole, Leovim mobitelom fotografirali njezine gole grudi i spolni organ.

Prema kaznenom nalogu, oni su zajedno i dogovorno počinili kazneno djelo protiv njezine privatnosti neovlaštenim snimanjem.

Oni su proglašeni krivima i osuđeni na po osam mjeseci uvjetnog zatvora. Policiji je naloženo da Miru vrati oduzeti iPhone, a Leo je trajno ostao bez svojeg Samsunga kojim je snimao golu djevojku.

Čini se kako fotografije nisu slali niti činili dostupnima drugim osobama. Da jesu, kvalifikacija kaznenog djela bila bi drugačija, a presuda vjerojatno teža, piše Danica.hr.

image

Čini se kako mladići fotografije nisu slali niti činili dostupnima drugim osobama. Da jesu, kvalifikacija kaznenog djela bila bi drugačija, a presuda vjerojatno teža (ilustracija)

Afp
01. svibanj 2024 12:43