StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijski očevid

Policija utvrđuje uzroke požara u 'Boškom domu' u kojem se okupljaju skitnice i narkomani: Izgorjelo 30 kvadrata drvenog poda i greda; Vatrogasci spriječili širenje vatre na susjedne objekte

Piše Ante Talijaš
31. svibnja 2019. - 12:37

U tijeku je policijski očevid kojim će se utvrditi uzroci požara koji je sinoć izbio u napuštenoj zgradi nekadašnje bolnice i Doma za stare i nemoćne, poznatoj kao 'Boški dom' u središtu u Šibeniku. Zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca vatra se nije proširila na susjedne stambene objekte.

-Dojavu o vatri u napuštenom objektu u Zadarskoj ulici policija je zaprimila u 21,39 sati, a požar je ugašen oko ponoći. Policijskim očevidom utvrdit će se uzroci požara i nastala šteta – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske

-Dojavu o požaru zaprimili smo kada je vatra bila već na prozorima drugog kata. Intervenirali smo s tri vozila i deset vatrogasaca, požar je lokaliziran nešto iza deset sati, a potpuno ugašen u iza ponoći. Izgorjelo je oko tridesetak kvadrate međukatne konstrukcije – drvenog poda i greda, a vatra je zahvatila i manji dio potkrovlja. U tom napuštenom objektu, inače, svake godine stalno imamo po nekoliko intervencija, uglavnom se radilo o zapaljenom smeću unutar objekta i izdimljavanju, a sada je došlo i do požara većeg razmjera – kazao je Volimir Milošević, zapovjednik JVP-a grada Šibenika.

Inače, ova napuštena i derutna zgrada bez zatvora u vlasništvu je poznatog šibenskog poduzetnika Marka Slavice, vlasnika 'Izgradnje'. U njoj se već godinama okupljaju skitnice i narkomani.

28. travanj 2024 16:52