StoryEditorOCM
Crna kronikanema ozlijeđenih

Policija otkrila detalje pucnjave u centru Šibenika. Uhićen muškarac koji je policajcu oteo pištolj i ispalio dva hica

Piše Šibenski.hr
4. siječnja 2024. - 10:20

Iz šibenske policije izvijestili su kako je uhićen 41-godišnji muškarac koji je u noći s utorka na srijedu pucao iz službenog policijskog pištolja u šibenskoj gradskoj četvrti Baldekin.

Podsjetimo, on se opirao prilikom uhićenja te uzeo policjačev pištolj iz futrole i nekontrolirano ispalio dva hica. Na sreću, u ovom incidentu nitko nije ozlijeđen.

Prema neslužbenim informacijama, 41- godišnjak i njegova 20 godina mlađa djevojka napali su muškarčevu majku zbog čega je morala intervenritai policija:

- Policijski službenici Službe kriminalističke policije su dovršili kriminalističko istraživanje nad 41- godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela prisila prema službenoj osobi- kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema njezinim riječima,u srijedu oko 4 sata na području Šibenika, policijski službenici su postupali po dojavi da je muškarac tjelesno napao žensku osobu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli 41- godišnjaka i 21- godišnjakinju i utvrđivali činjenično stanje.

- Tijekom postupanja policijskih službenika, 41- godišnjak je pružao aktivan otpor, kojom prilikom je uzeo službeni pištolj iz futrole policijskog službenika te nekontrolirano ispalio dva hitca- rekla je policijska glasnogovornica.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, policijskom službeniku te kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. ističu u šibenskoj policiji.

- Protiv 21- godišnjakinje bit će podnesen optužni prijedlog poradi počinjenja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Protiv 41-godišnjaka bit će podnesen optužni prijedlog poradi počinjenja prekršaja iz čl.17. Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Osumnjičeni 41-godišnjak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- zaključila je glasnogovornica šibenske policije.

27. travanj 2024 18:41