StoryEditorOCM
Crna kronikanovi rekorder

Policija na autocesti kod Pirovca uhvatila njemačkog državljanina kako u BMW-u juri 239 kilometara na sat!

Piše Šibenski.hr
4. siječnja 2021. - 10:30

Na autocesti A1, u blizini Pirovca, 44-godišnjem njemačkom državljaninu je šibenska policija naplatila kaznu od 9000 kuna jer je BMW-om njemačkih tablica jurio 239 kilometara na sat.

Istoga dana u 22.05 u blizini Pirovca s 5000 kuna je kažnjen i 45-godišnjak koji je u Renaultu njemačkih tablica jurio u blizini izlaza za Skradin 206 kilometara na sat.

Na šibenskom području proteklog tjedna dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama (6 lakše i 1 teže ozlijeđena) i 10 s materijalnom štetom. Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 14 se dogodio na području Šibenika i to 4 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom, a u njima je 5 osoba lakše i 1 teže ozlijeđena. Na području Knina dogodila se 1 prometna nesreća sa 1 lakše ozlijeđenom osobom.

Prošlog tjedna policija je ispisala ukupno 130 kazni od kojih je 74 za nepropisnu brzinu i sedam za nekorištenje sigurnosnog pojasa. Sedam vozača se nepropisno uključilo odnosno isključilo iz prometa, a pod utjecajem alkohola je vozilom upravljalo pet vozača. Ujedno je iz prometa isključeno 11 vozača i 4 vozila - objavila je policija.

- Obzirom na statističke pokazatelje, na i dalje velik broj zatečenih vozača u vožnji nepropisnom brzinom, upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine i korištenje sigurnosnog pojasa, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da ne voze ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da upale svjetla na vozilu te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu – upozoravaju iz šibenske policije.

28. travanj 2024 06:46