StoryEditorOCM
Crna kronikapodignuta optužnica

Pokušaj ubojstva u Šibeniku: pijan upao u stan poznanika, prijetio mu pa ga počeo napadati nožem!? Muškarac zadobio ozljede na vratu

Piše šibenski.hr
21. siječnja 2022. - 18:32

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju, izvijestili su iz DORH-a.

- Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 20. listopada 2021. u Šibeniku, pod utjecajem alkohola došao u stan u kojem je bio njegov poznanik s kojim je u narušenim međuljudskim odnosima te mu zaprijetio da će ga usmrtiti. Tereti ga se da je izvadio iz torbice nož i, u cilju da ga usmrti, skočio na njega te mu stavio nož pod vrat prijeteći mu da će ga usmrtiti, no u tome su ga spriječile dvije osobe koje su bile u stanu. 

Okrivljenika se tereti i da je potom, ponovno u namjeri da ga usmrti, potrčao prema njemu i bacio ga na pod te nožem zamahnuo prema njegovoj glavi pri čemu mu je nanio tjelesnu ozljedu (rezna rana na vratu iza desne uške), nakon čega su ga iste prisutne osobe spriječile u daljnjem napadu i namjeri usmrćivanja - kazali su u šibenskom Tužiteljstvu.

Državno odvjetništvo podnijelo je sudu prijedlog da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odnosno dovršetka pokušanog kaznenog djela.

28. travanj 2024 06:19