StoryEditorOCM
Crna kronikaintezivna potraga

Olupina mađarskog vojnog helikoptera još uvijek je u kanjonu Čikole. Traga se za trećim članom posade, podignuti i dronovi

Piše Šibenski.hr
22. lipnja 2023. - 12:26

Mađarski vojni helikopter koji je bio na obuci u našoj zemlji srušio se jučer kod Drniša. Olupina i tijela dvaju članova posade pronađeni su u kanjonu rijeke Čikole. Za trećim članom još se traga. 

Sumnja se da je u olupini u kanjonu Čikole koja je u potpunosti izgorjela. Kada i kako će se olupina vaditi nema informacija, izviještava HRT.

Sve su službe i danas na mjestu pada mađarskog vojnog helikoptera, a o uzrocima nesreće se još uvijek ne može govoriti.

Što je pošlo po zlu pokazat će istraga koja će se provoditi u skladu s NATO standardima. Hrvatskim istražiteljima priključit će se i mađarski.

 U medijima se spominje kao moguća prepreka zipline u kanjonu, no uređaj koji prati sve parametre leta još uvijek nije pronađen. Dronovi su u zraku.

- Tu smo s dronovima i pretražujemo teren. U potrazi smo za trećim članom posade i tražimo krhotine pa ćemo dojaviti MORH-u ako pronađemo još neke dijelove helikoptera. Dosta je nepristupačan teren, rekao je Mislav Čupić iz HGSS-a.

- U Mađarskoj su svi bili uznemireni kad su čuli vijest. Predsjednica države, gospođa Katalin Novák odmah je izrazila sućut obiteljima poginulih. Svi su izrazili sućut i svi suosjećaju s obiteljima poginulih, rekla je Sasvari Bernadett, novinarka, MTVA.

Plenković izrazio sućut Orbanu nakon pada mađarskog helikoptera

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je sućut mađarskom kolegi Viktoru Orbanu nakon pada mađarskog helikoptera u srijedu kada su poginule dvije osobe, a za trećom se još traga.

- Nakon pada mađarskog vojnog helikoptera na području Šibensko-kninske županije, u telefonskom razgovoru izrazio sam sućut mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, napisao je Plenković na Twitteru kasno u srijedu.

- Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i Oružane snage RH i sve nadležne službe reagirale su žurno tijekom dana te će se nastaviti istraga kako bi se utvrdile okolnosti nesreće, dodao je.

 

27. travanj 2024 20:18