StoryEditorOCM
Crna kronikahoror na pagu

Monstrum koji je bacio djecu s prvog kata brani se šutnjom: od jutra je u prostorijama DORH-a u Zadru, dobio je odvjetnika

Piše JL
1. ožujka 2019. - 12:53

U četvrtak kasno navečer priveden je otac koji je bacio četvero djece s prvog kata kuće u Pagu, potvrdila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin. Jutros je u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Zadru ispitan i branio se šutnjom, prenosi Jutarnji list. Dodijeljen mu je branitelj po službenoj dužnosti.

54-godišnjaka terete za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju, za što mu prema važećim zakonima prijeti od 15 do 40 godina zatvora.

Monstrum koji je svoju djecu bacio s balkona priveden na Županijski sud u Zadru: prijeti mu 50 godina iza rešetaka, no pokaže li se da je bio neubrojiv, neće završiti u zatvoru

Slobodna Dalmacija neće objaviti fotografije i identitet monstruma s Paga, važno je da razumijete zašto

Sudac Vrhovnog suda Damir Kontrec u petak ujutro je gostujući na televiziji N1 rekao kakva je daljnja procedura te što će se dogoditi u slučaju da se otac proglasi neubrojivim.

– Mora se provesti odgovarajuće vještačenje i ako se utvrdi da je otac neubrojiv, onda postupak ide u drugom pravcu, onda će se utvrditi da on kao neubrojiva osoba ne može odgovarati za to, te će se ići k tome da ga se smjesti u odgovarajuću ustanovu, no to treba pričekati. Ovo je događaj koji svakog roditelja i normalnog čovjeka tjera u očaj. U sudskom procesu je maksimalna kazna za ovo kazneno djelo je 40 godina. Mi nemamo sustav Engleske ili Amerike gdje se može izreći 'spojena' kazna od 200 godina, kod nas je predviđena maksimalna kazna od 40 godina - kazao je za N1.

Tijekom noći stanje teško ozlijeđene sedmogodišnje djevojčice nije se pogoršalo, potvrdio je zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak. Troje djece na liječenju je u zadarskoj bolnici, dvoje u dobi od 3 i 5 godina su na intenzivnoj njezi. Osmogodišnjakinja koja ima nagnječenje tijela, prsa i glave danas ide na operaciju, trogodišnjem dječaku liječnici će danas izvući zrak iz pluća, a petogodišnja djevojčica ima lakše tjelesne ozljede, piše Jutarnji list.

26. travanj 2024 23:23