StoryEditorOCM
Crna kronikaVatrogasci spasili stvar

Lokaliziran požar u zaleđu Skradina koji je zaprijetio kućama; U toj intervenciji ozlijeđen je jedan skradinski vatrogasac

Piše šibenski.hr
11. kolovoza 2022. - 08:10

NOVIJE

Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik zaprimio je 10. kolovoza u 20:19 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Žažvić- Cicvare kod Skradina. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borovina na površini oko 60 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 46 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz JVP Vodice i Šibenik, VZ Šibensko-kninske županije, IVP Šibenik, DVD Šibenik, Sveti Juraj Kistanje, Zaton, Zablaće, Pirovac, Dubravice, Bilice Skradin, Tisno i Vodice. Jedan vatrogasac DVD Skradin ozlijedio je zglob noge te je zbrinut od strane HMP. Požar je zahvatio krovište napuštene kuće koje je ubrzo i sanirano. Požar je lokaliziran u 6 sati, a sanacija i dežurstvo su u tijeku.

Na intervenciji gašenja požara na području Polače, Podinarje, tijekom jučerašnjeg dana

sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Knin, DVD Knin i Biskupija, a protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 koji je bio upućen na požarište nije mogao djelovati radi jakog vjetra. Požar je i dalje aktivan.

Tijekom noći i jutra na osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz DVD Knin te je upućen jedan protupožarni zrakoplov Canadair, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

RANIJE

Jutros oko 6 sati lokaliziran je požar na području Cicvara i Međara na skradinskom području, koji je planuo sinoć oko 20 sati, potvrdio je Darko Dukić, županijski Vatrogasni zapovjednik za HRT.

Podsjetimo, taj je požar sinoć opasno zaprijetio kućama, čak je ušao među njih u Cicvarama, a nagorio je i jedan krov.

Premda je tijekom gotovo cijele noći puhala jaka bura, 40-ak vatrogasaca je uspjelo lokalizirati požar i jutros neće biti potrebno podizati kanadere.

Međutim, zračne snage bi mogle biti potrebne na požaru na Dinari koji gori još od ponedjeljka poslijepodne. Podsjetimo, riječ je o silno nepristupačnom terenu za zemaljske snage, a gori na jako velikoj površini. Kanaderi su i jučer pokušali gasiti, ali zbog velikih turbulencija izazvanih vjetrom nisu mogli djelovati.

30. travanj 2024 18:15