StoryEditorOCM
Crna kronikaSTRAŠNA TRAGEDIJA

Jedan od osumnjičenih za brutalno ubojstvo pomorca iz Šibenika sin je proslavljenog hrvatskog boksača!

Piše Šibenski.hr
26. ožujka 2024. - 11:51

Šibenik je potresla vijest o smrti nekadašnjeg pomorca, 54-godišnjeg Ante T. kojeg su iz čistog mira prije tri dana, u subotu oko 21 sat ispred caffe bara ‘Delta‘ u blizini Sportskog centra ‘Ljubica‘ u Crnici nasmrt pretukla trojica mladića. Osumnjičeni su Ante L. (25), Antonio G. (26) i Andrija P. (27), piše Jutarnji list

Slobodna Dalmacija objavila je da je nadimak najstarijeg među njima, Andrije P., ‘Stina junior‘, a poznavateljima borilačkih vještina taj je nadimak otprije poznat. ‘Stina junior‘ je Andrija Perković, sin proslavljenog hrvatskog teškaša Ivice Perkovića koji nosi nadimak ‘Šibenska stina‘.

Ivica Perković u svojoj je profesionalnoj karijeri odradio 62 borbe, od kojih je 28 završio pobjedom, dok je u 34 navrata ring napustio poražen. Perković se u svojoj karijeri borio protiv nekolicine vrhunskih boksača kojima je uglavnom služio kao borac kojeg trebaju pobijediti u svom lovu na svjetski boksački vrh, a među njima se ističu Otto Wallin koji je donedavno figurirao kao mogući protivnik Filipa Hrgovića, zatim Kubrat Pulev koji se borio za svjetski naslov dva puta i pritom gubio od Vladimira Klička i Anthonyja Joshue, a među imenima koja će ‘zazvoniti‘ ljubiteljima plemenite vještine su i ono bivšeg svjetskog prvaka, Kolumbijca Oscara Rivasa, Marka de Morija, bivšeg izazivača za svjetski naslov i posljednjeg Hrgovićevog protivnika, kao i bratića Tysona Furyja, Hughieja Furyja.

image

Ivica Perković

Nikša Stipaničev/Cropix

U bogatoj karijeri, koju je završio s 45 godina na leđima, sparirao je i s Vladimirom Kličkom, a publika ga pamti kao iznimno srčanog borca čiji su dvoboji u većini slučajeva završavali nokautom. Bilo njegovim, bilo protivnikovim.

Stopama svog oca odlučio je krenuti i sin Andrija koji je u dosadašnjoj karijeri odradio 11 mečeva i u svih 11 upisao pobjedu. Perković stariji o sinu je imao samo riječi hvale kada je boksačka vještina u pitanju.

- Andriji je ovo bio dosta ozbiljan test i položio ga je s odličnim. Uistinu je deklasirao protivnika, koji mislim nikad nije izgubio prekidom, izjavio je za Šibenski portal 2022. godine.

No, od cijelog talenta i godina vrijednog rada, kako sada stvari stoje, neće biti ništa. ‘Stinu juniora‘ čeka sudski proces u kojem će pokušati dokazati svoju nevinost, a incident u kojemu je 54-godišnji Ante izgubio život pratit će ga zauvijek.

25. travanj 2024 16:04