StoryEditorOCM
Crna kronikasretan kraj

Eksplozivna naprava ostavljena ispred prostorija šibenskog SDP-a! Policija: Pirotehničar ju je na licu mjesta neutralizirao

Piše L.K.
26. travnja 2021. - 16:00

Novo: Šibenska policija potvrdila je da je ispred zgrade u kojoj se, između ostalih, nalaze i prostorije lokalnog SDP-a, pronađena eksplozivna naprava tzv. "zvončić".

"U 15,42 sati policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na siguran način neutralizirao minsko-eksplozivno sredstvo na mjestu pronalaska bez ikakvih posljedica. Prema svemu utvrđenom radi se o zaostalom minsko-eksplozivnom sredstvu iz Domovinskog rata koje je bilo u zemlji uza zid - stoji u priopćenju iz policije koja je i ovom prilikom pozvala građane da u slučaju pronalaska oružja ili bilo koje druge eksplozivne naprave odmah nazovu policiju na broj 192 ili centar 112 te da ni u kom slučaju ne diraju pronađeno obzirom da uvijek postoji opasnost.

Ranije objavljeno: Ispred prostorija SDP-a i Radio Ritma u Šibeniku u Ulici Stjepana Radića ostavljena je sumnjiva naprava, a kako se neslužbeno doznaje, riječ je o neeksplodiranom "zvončiću". Na teren je izašla policija te ogradila područje.

Prema riječima glasnogovornika šibenske policije, dojava o nepoznatoj napravi zaprimljena je oko 13 sati, te su odmah poslani pirotehničari.

Za komentar smo uhvatili i prvog čovjeka SDP-a u Šibeniku, Tonča Restovića.

- Policija je tu i pokušavaju uutvrditi je li netko možda vidio osobu koja je ostavila eksplozivnu napravu. Iskreno, bio bih lud kad bi mislio da  ovo netko 2021. godine radi iz političkih razloga. Vjerujem da je riječ o zaostalom eksplozivu iz Domovinskog rata te apeliram na institucije i građane da se konačno rješi problem zaostalog oružja - kazao nam je Restović. 

image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
05. svibanj 2024 02:04