StoryEditorOCM
Crna kronikaPrekršila obiteljske obveze

Bešćutna kći ostavila bolesnu majku da se brine sama o sebi. Nesretna žena, sa 132 € mirovine, još joj je plaćala usluge

Piše vijesti sd
7. siječnja 2024. - 14:35

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru potvrdilo je da je podignuta optužnica protiv 55-godišnjakinje koja je ostavila svoju stariju majku u zanemarenom stanju.

Optužnica se odnosi na kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine, a kažnjava se osoba koja prekrši obiteljske obveze i ostavi blisku osobu u teškoj situaciji, a da se ne može brinuti sama o sebi.

Prema navodima optužnice, kći je tijekom nekoliko mjeseci ostavljala majku bez odgovarajuće skrbi, u razdoblju od travnja do srpnja 2022. godine, piše N1.

Majka, koja je već bila bolesna i slabo pokretna, nije mogla brinuti o sebi. Unatoč tome, kći ju je ostavila živjeti u neprikladnom okruženju za osobu njezine dobi i zdravstvenog stanja. Dodatno, prema tvrdnjama tužiteljstva, naplaćivala je majci određene usluge, znajući da prima mirovinu od 132 eura.

Nakon što je sudbina starice postala poznata, smještena je u udomiteljsku obitelj, dok će kći odgovarati pred sudom zbog optužbi iz optužnice.

01. svibanj 2024 08:23