StoryEditorOCM
Zanimljivosti‘Nisi sama‘

Zanimljiv projekt u Azimutu: dođite na zdravu kavu, družite se s doktorima te se educirajte!

Piše Šibenski.hr
31. kolovoza 2022. - 15:18

U ponedjeljak, 5. rujna, s početkom u 18.30 sati u šibenskom klubu Azimut najavljene su ‘Zdrave kave s doktorima‘ kao dio projekta "Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama" koji je u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Udruga je do sada uspješno održala tri ‘zdrave kave s doktorima’ – u Sisku, Karlovcu i Vukovaru – na kojima je bilo više od 100 sudionika.

- Pozivamo sve građane s područja Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije da nam se pridruže na četvrtoj ‘zdravoj kavi s doktorima’, u klubu Azimut. Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti: doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice; Josipa Jović Zlatović, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije u OB Šibenik; Danći Mihovilčević, dr. med., anesteziologinja u OB Šibenik i predsjednica Lige protiv raka Šibensko-kninske županije; Ivica Madžar, dr. med., kirurg u OB Šibenik te dr. sc. Filip Grubišić-Čabo, dr. med., specijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, OB Šibenik.

‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu - najavljuju organizatori.

26. travanj 2024 07:43