StoryEditorOCM
ZanimljivostiEh, da je živ

Uz pomoć umjetne inteligencije umjetnik napravio portret "Našeg malog": ovako bi danas izgledao Dražen Petrović!

Piše Lana Ribarić/Jutarnji list
14. rujna 2023. - 14:15

Nova objava redatelja i umjetnika Filipa Filkovića Philatza zainteresirala je mnoge.

image
Screenshot/filip Filković Philatz Facebook/

"Fan sam Dražena Petrovića i uvijek mi je rani završetak njegove priče bio tragičan pa sam htio vidjeti kako bi izgledao da je još uvijek živ, kakva bi mu bila karijera. Kada sam generirao nekoliko slika i dobio malo starijeg Dražena sa sijedom kosom napravio sam reel koji zamišlja kakva bi njegova putanja u NBA-u bila da je bila malo duža", napisao je Filip Filković Philatz svoju objavu na Facebook profilu.

image
Screenshot/filip Filković Philatz Facebook/

Reel naziva "Dražen Petrović (Beyond 1993) - AI‘s Take on What Could Have Been, koji se može pogledati na Philatzovom Instagram ili Facebook profilu, prvi je u predstojećoj seriji AI radova koji će se baviti zamišljanjem nastavka karijera nekih prerano preminulih hrvatskih legendi ili onih iz bivše Jugoslavije, piše Jutarnji list.

"Dobio sam ideju da isto napravim i za Dinu Dvornika kada ću imati malo vremena", najavljuje Philatz, koji pojašnjava namjeru iza ideje.

"Netko mi je poslao screenshot komentara ‘Jeste li vi ludi?‘. Ali to nije nikakav napad niti parodija, već pogled u paralelnu stvarnost koji istražuje što je moglo biti. To je jedna od čari umjetne inteligencije, da možemo probati vidjeti u čarobnu kuglu", zaključuje.

image
Screenshot/filip Filković Philatz Facebook/
26. travanj 2024 23:38