StoryEditorOCM
ZanimljivostiZVIJEZDA RTL-ova REALITYJA

‘Za Marka iz Miljevaca htjela sam se udati, ne znam šta bi da ga sad vidim...‘

Piše Tanja Šimundić Bendić/SD
23. prosinca 2021. - 10:19

Gdje god da dođe, gdje god da prođe, za Rasemom Vladetić, jednom od najpopularnijih farmerica iz RTL-ova hit serijala "Ljubav je na selu", glave se i mjesecima nakon završetka emitiranja još uvijek okreću.

Svi bi je nešto priupitali, svi bi nešto željeli, selfi, autogram, koju riječ. Koliko čujemo, ima i onih koji zbog nje dolaze u Donji Lapac, samo kako bi saznali je li još uvijek slobodna.

Neki, s nadom kako će uspjeti osvojiti srce stasite crnke, čak i po dva dana kampiraju u autu pred vratima joj imanja na vrhu sela. Mi smo tako čuli, a Rasema nam uz pravu bosansku, jaku crnu kafu udaraču i pitu s jabukama à la baklava s osmijehom to i potvrdila. Ključno je, dakle, pitanje je li našla ljubav.

- RTL mi nije dao muža, ali zato jest mačka. Jedne noći, vani veliko nevrijeme, zakuca meni netko na vrata. Ja otvorim, a ono jedan od snimatelja, Hrvoje.

Nosi u rukama predivnog mačka, daje mi ga i kaže, evo ti Rasema dar da nisi više sama. Nikome nije lijepo biti sam. Tri me dana taj mačak grebo, puho, frkto, neće da priđe, ja put njega, on se pjeni.

Četvrti dan stanem ja ispod stola i počnem mjaukati, mjau, mjau, kada neće drugačije, ajde da se ja ponašam ko on. Glumim ja životinju, mačku. I dotrči on, počne se umiljavati, i od tada kud ja, on za mnom - veli nam Rasema.

image
Jedan od snimatelja, Hrvoje, donio mi je ovog predivnog mačka,
daje mi ga i kaže, evo ti Rasema dar da nisi više sama
Duje Klarić/Cropix

Ni partnera ni para

Za početak je željela nešto raščistiti, strogo demantirati. Neke laži što, kaže, kruže, okolo, pa je muče najviše na svijetu. Veli nam kako je fanovi stalno pitaju - Rasema, koliko si para zaradila u showu, koliko su ti s RTL-a platili. A kad ono ćorak. Ništa.

Baš onako srčano, iskreno veli da joj bude neugodno ljudima dokazivati kako je to s novcima i zaradama sve skupa velika laž, koja se dugo vukla po nekim medijima. I da bi ona rado vidjela tih 50 tisuća kuna koliko se spominje kao honorar za njezino gostovanje u RTL-ovu showu.

- Hoću to demantirati. Ništa Rasema dobila nije! Možda su nekome i platili, ali meni nisu! Jesu za neke manje troškove, za janje šta sam ispekla mojim farmerima iz ove zadnje sezone. Ali potrošila sam ja pet puta više. Za svaku scenu moraš drugu obuću, drugu odjeću. Košta to.

Da se dobiva toliko koliko pričaju, ne bi ja s TV-a silazila. Ali ovako nit sam sebi našla partnera, nit sam zaradila, samo sam izašla umorna. Emocionalno iscrpljena.

Svaki put se nadam

Jer ja u taj show uvijek ulazim ozbiljno, svim srcem, i svaki se put nadam da ću naći partnera za život. Samoća je očajna, ne dao Bog da je itko osjeti. Još kada dođe zima, pa se zavučeš u kuću, nema te tko pogledati, nema ti tko ni čaj skuhati. Tuga. E, bi li opet išla u Ljubav? Bi. Ako mi plate. Ovoga puta ćemo tako. Ako hoće show, imat će show - veli nam, onako sva srčana.

image
Nisam ja baš tako ružna kako su me na ekranu prikazali
Duje Klarić/Cropix

Ali polako, polako, muči nas što je bilo sa Zvonkom, partnerom kojeg je u zadnjoj sezoni povela na bračno putovanje. Pjevao joj je pjesmice, vježbao glasić, fićfirio joj, šarmantno je obilazio, čak je i izjavljivao kako se zaljubila u njega.

Ali kako čujemo, u isto vrijeme ni on, kao ni ostali potencijalni joj ženici nisu bili iskreni. Svi su, iza kamera u tajnosti imali djevojke.

- Osim Mirsada, onoga što me na neviđeno odmah zaprosio na upoznavanju, a ja ga odmah odbila. Toga me čovjeka strah bilo. Zvonko, moj odabranik za bračno putovanje, i ja, bili smo ko dvoje djece koja su zajedno odrastala. Tu ljubavi nije bilo.

Družili smo se, šalili smo se, on mi je pjevo, recitiro, ali smo samo bili prijatelji. I još se čujemo. Kod Zvonka nije bio problem u godinama, znao je odmah koliko ih ja imam.

Problem je u tome što se žena ne može s njim opustiti. Prigovorila sam mu kako je pomalo neozbiljan, a on meni - pa Rasema ovo je sve show, ti sve to ozbiljno shvaćaš. Velim ja njemu - pa ja i jesam shvatila ozbiljno, ja nisam došla u show zabavljati se, ja sam došla naći partnera. Prijatelja ja imam puno.

E sada, Zvonko, on nije ni s drugima ženama tamo komunicirao, i na kraju sam promislila da nije možda gay. Pitala ja njega je li, pa mi je priznao da se zaljubio, ali u drugu žensku. I to je to, poštujem, ništa loše o njemu ja reći neću. Cijenim naše prijateljstvo. Evo prave istine, ti moji odabranici su svi do jedan bili zauzeti. Eto. I što sam mogla - otvori nam Rasema dušu.

Mirsada se strašno plašila

I Josip je također varao. Onaj za kojeg su mnogi navijali da osvoji njezino srce. Josip koji bi, da su bile druge okolnosti, možda bio jedan od njezinih životnih odabranika. On joj je bio, kaže, glavni za špijunažu. Doveo joj je i Mirsadovu bivšu suprugu prije nego što ga je Rasema kao zlatnog dečka upoznala.

Kaže nam kako se Mirsada strašno plašila. A još više kada je zaprosio pred kamerama, a ona ga odbila.

- Bio je tu i onaj jedan od mojih odabranih kojeg sam prvog izbacila, isto Josip se zvaše. Onaj prvi s devet sinova, umro je brzo nakon showa.

Računam ja odmah, on, ja, njegovih devet sinova, devet žena, još kada dođu djeca, više djece, ko će to sve ranit. A nikada ženjen. Imam ja svoj kriterij, ne volim niske muškarce, mora biti veći za glavu od mene, mora biti čist, uredan, šarmantan, nepušač i čovjek koji ne pije. I ne odustajem ni milimetar - veli.

A što je s našim Postiraninom? Arnerićem? Onim najmlađim njezinim kandidatom za muža, uvijek vrckavim, nasmiješenim ko milo dijete. E on joj je srcu i dalje mio i drag, ali prema njemu ima, kaže, majčinski odnos. Zove ga svojom obavještajnom službom.

- On je jako zabavan i simpatičan, nisam ga džabe držala i dalje u showu. Išla sam na to da upozna nekoga. I upoznao je na kraju.

A što se tiče Josipa, da nije našao curu, bilo bi nešto između nas, premišljala sam se između njega i Zvonka. I dok sam ja razmišljala, on je već našo djevojku. A najviše mi je u ovoj sezoni odgovaro, onako zabavan, poletan.

Rasto se od te žene, ali nikada se nakon završetka showa više nismo čuli. Sad bi mu ionako bilo džaba, ne zanima me više - otvoreno će Rasema.

Skoro došlo do svadbenih zvona

E, ali ima netko tko ju je jako, jako zanimao. Kandidat Marko iz Miljevaca, stasiti, naočiti čov'k iz naše Zagore. E tu, u toj pretposljednjoj sezoni planula je između njih, kaže, luda ljubav. Skoro pa da je došlo do svadbenih zvona, da od njih dvoje u jednom trenutku nije stvoreno troje.

image
'Marko. E to je bila ljubav. Do ušiju smo se zaljubili. I puče zbog njegove nevjere u showu. To je nešto preko čega ne prelazim, nek boli, nek puca srce, ali prijeći ne mogu. Ja sam takva, ja ne varam'
Nikša Stipaničev/Cropix

I opet eto đavla, žene, i opet iz showa, Ljubice, koju je Rasema uhvatila kako s Markom onako zakrito ljubuje na klupici u mraku. Oni ljubuju, a njoj se sruši svijet.

- Marko. E to je bila ljubav. Do ušiju smo se zaljubili. I puče zbog njegove nevjere u showu. To je nešto preko čega ne prelazim, nek boli, nek puca srce, ali prijeći ne mogu. Ja sam takva, ja ne varam. Petnaest minuta nakon što me upoznao, povuko me iz gomile, odveo u šumarak i pito hoću li se za njega udati.

Rekao mi je, bit ćeš moja, Božja i ničija više. Onog trenutka kada sam ga našla s Ljubicom, nas više nije bilo. A da znaš kako smo zaljubljeni bili.

Evo sada da dođe na moja vrata, ne znam šta bi napravila, bi li mu poletila u zagrljaj, ili ga izbacila. Ne znam, još uvijek postoji tu unutra emocija. Ja kad se zaljubim, to godinama ne mogu izbaciti. Zabrljao je. A ja sam sve to duboko zakopala. Stoji to unutra još - otvoreno će Rasema.

A da stvar bude teža, ona je očekivala da će je zaprositi pred kamerama. Produkcija je, veli, kupila i prstenje, bili su spremni platiti i vjenčanje. Onda je Marko povukao ručnu, stao, Rasema se naljutila, uskočila je Ljubica i iz valcera nastane dobro došla tugo.

Ma ništa nisam pogriješila

- Ne, ništa mu nisam rekla, ja sam takva, samo ostavim, ja se ne svađam, ja ne vrijeđam. Okrenem se i odem svojim životom. Ljubica je bila kod njega nekoliko dana, nije joj pasalo, pa je otišla svojim putem.

Zvao me nakon završetka showa nekoliko puta na telefon, nisam se htjela javiti. Ali opet kažem, ne znam šta bi napravila da ga vidim na kapiji - kaže.

image
'Ništa Rasema dobila nije! Možda su nekome i platili, ali meni nisu! Jesu za neke manje troškove...'
Duje Klarić/Cropix

Veli nam kako rado pogleda i druge showove na TV-u, veselio ju je "Brak na prvu", nešto slično formatu u kojem je i sama sudjelovala. Evo i njezinih opaski, Sanela joj nikako nije legla, za nju je ona nemoralna, vidi joj to u pogledu, veli. Žao joj je Emira, njenog partnera iz četverokuta, za kojeg misli da se iskreno zaljubio. Tu braka ne vidi. Ali ni kod Mislava i Andreje.

Ana iz Amerike i njen partner, e tu drži kako od veze neće biti ništa čim se gospodin toliko druži s bivšom ženom. Bernard joj se čini kao ozbiljan muškarac, a za Gogu smatra kako je nesigurna. A Jasmin? Njega pozdravlja, kaže kako je odlaskom od Sanele napravio pravu stvar. A je li ona dobro postupila u showu, pitamo je, ima li kakvu zamjerku na svoje ponašanje?

- Gledala sam sve epizode, pa onda pretresala jesam li pogriješila što. Nisam. Zadovoljna sam svojim nastupom. Ja sam bila i ostala iskrena. Ali ima nešto što me je zasmetalo. Pa nisam ja baš tako ružna kako su me na ekranu prikazali.

Nisam s tim bila zadovoljna. Pokazali su me kao babu od 70 godina. Približe mi kameru previše i onda tako ispadnem. A sve drugo je bilo, sve drugo je bilo odlično - veli nama Rasema.

05. svibanj 2024 14:34