StoryEditorOCM

Noćas ste se smrznuli, puše vam kroz zatvorene prozore? Znate li da PVC stolarija ima zimski i ljetni način rada?

Piše MOZAIK SD
10. siječnja 2024. - 17:12

Stolarija je najvažniji čimbenik kada je riječ o uštedi energije za grijanje tijekom zime. Drugim riječima, Loši prozori i vrata koji ne brtve dobro oslobađaju toplinu izvan stana, što rezultira ne samo hladnijim prostorijama već i time da ćete morati dati više novca za grijanje. Zbog toga se mnogi odlučuju za ugradnju PVC stolarije za koju se vjeruje da izvrsno brtvi i čuva toplinu u stanu. No, nerijetko se dogodi da se i nakon ugradnje PVC prozora i vrata osjeti strujanje zraka izvana, što znači da stolarija ne brtvi dobro, piše Dom i Dizajn.

image
Shutterstock

Kako objašnjavaju stručnjaci, mnogi ne znaju da ova vrsta prozora i vrata zapravo ima zimski i ljetni režim rada. Kako znate u kojem su načinu rada vaši prozori? Sudeći po videu objavljenom na Instagramu, vrlo lako.

- Vrlo često se možete susresti s problemom da se prozor ne zatvori do kraja, zbog čega u stan ulazi hladan zrak izvana. Kako biste spriječili puhanje zraka s prozora tijekom zime, morate osigurati da prozor dobro prianja uz okvir bez ikakvog praznog prostora. Da biste to učinili, potrebno je namjestiti vijak na okviru prozora, što uopće nije teško. Dovoljno je uzeti odgovarajući šesterokutni ključ i okrenuti ga udesno. Na taj način prelazite na zimski način rada koji će zaštititi vaše prozore od smrzavanja i vlage te održati prostor suhim i toplim - stoji u ovoj objavi.

U videu je detaljno prikazano kako postaviti prozor na zimski način rada, a kada dođe proljeće možete ga vratiti u ljetni način rada, piše Dom i Dizajn.

image
Shutterstock
27. travanj 2024 17:19