StoryEditorOCM
Zanimljivostisud mu dao za pravo

Mladen Grdović tužio kćer za alimentaciju: ‘Otišao sam u mirovinu i nemam novca. Dosta joj je 1000 kuna mjesečno‘

Piše Šibenski.hr
1. studenog 2022. - 17:03

Jedan od najtraženijih hrvatskih pjevača Mladen Grdović (64) često se veže za skandale.

Ovog puta odlučio je tužiti vlastitu kćer za alimentaciju. Uspio je dokazati da zarađuje premalo pa njegova odnedavno punoljetna jedinica Sara je ostala bez većine novca koje je primala mjesečno, piše 24 sata.

Odluka je to Općinskog suda u Zadru koji je javno izvjesio presudu u kojoj stoji: 

- Umjesto iznosa od 3750 kuna, koji je bio utvrđen na sudu u Zadru od 14. svibnja 2019. godine, doprinosi iznos od 1000 kuna počevši od 10. listopada 2021. godine i nadalje dok za to budu postojali zakonski uvjeti, uz zateznu kamatu tekuću od dospijeća svakog pojedinog novčanog iznosa 10-og u mjesecu pa do isplate, sve u roku od 15 dana - dio je presude  koja je objavljena na e-oglasnoj ploči, i to krajem listopada.

Tužbu za smanjenje uzdržavanja protiv kćeri Grdović je podnio jer je ona u svibnju postala punoljetna pa po svom odvjetniku poručuje da joj je dovoljno 1000 kuna mjesečno jer on "nema" više novca budući da je 2020. godine otišao u prijevremenu starosnu mirovinu koja iznosi mizernih 2.895,57 kuna.

- Viđena je kako ljetos radi kao konobarica, kazao je Grdović za kćer na sudu.

Tvrdio je da zbog korone nije imao nastupe, te da je narušenog zdravlja, a zbog brakorazvodne parnice s bivšom suprugom Brankicom ostao je i bez dobrog djela imovine koje ju stekao baveći se više od 40 godina pjevanjem.

Zadarski sud je prihvatio Grdovićeve dokaze kako više nema novca za kćerino uzdržavanje, iako je do listopada ove godine odradio preko 20 nastupa, i to od Sovića, preko Toronta, do Nedelišća, objavio je 24 sata..

A gdje su prihodi od glazbenih tantijema od kojih također Grdoviću ‘kapne‘ svaki mjesec.

28. travanj 2024 18:11