StoryEditorOCM
ZanimljivostiDanira Gović

Drama šibenske glumice: ‘Tjeraju me iz vlastitog stana, bojim se da će mi se zbog stresa vratiti rak‘

Piše Šibenski.hr
19. studenog 2021. - 14:54

- Posljednje dane ne spavam noćima, živim u ogromnom stresu i bojim se da će mi se od svegha vratiti karcinom - drhtavim glasom ispričala je šibenska glumica Danira Gović (48) za Večernji list, nakon što se pojavila opasnost da ona i njen 11-godišnji sin ostanu bez krova nad glavom.

- Prije šest godina sam slučajno saznala da se nekad vodio spor za moj stan od 31 metar četvorni u Zagrebu, jer sam naslijedila otkup od prijašnjih vlasnika. Grad Zagreb mi je tada poslao dopis da taj otkup više ne mogu isplaćivati jer je ugovor poništen. No, ništa drugo u vezi tog spora mi nije bilo dozvoljeno znati jer ja nisam stranka u procesu. Zamislite vi to, moj stan je stranka, a ja nisam - kazala je Gović koja je dvije godine poslije doznala o čemu se radi, nakon što je taj spor završen, a originalni vlasnik se pokušao upisati u zemljišne knjige, a odbili su ga iz gruntovnice.

Glumica i njen tadašnji partner su, piše Večernji list, stan kupili 2009. godine i odmah platili 64.500 eura prijašnjim vlasnicima. Pomogli su im roditelji, a oni su još dosta novca uložili u renoviranje. Kada je kupila stan, sve je bilo čisto u papirima.

- Naravno da ga ne bih kupovala da su mi tada rekli kako postoji ikakava nedoumica u papirima. Međutim, kasnije sam povezala što se dogodilo. Država je nacionalizirani stan 2001. prodala gospođi, koja nije imala uvjete za kupnju, a predočila je da ima. Jedan od uvjeta bio je da ona i suprug nemaju još jednu nekretninu u Zagrebu, a imali su je. Recimo da su to sakrili, a Grad Zagreb to nije provjerio. Nasljednik nacionaliziranog stana je to doznao i već 2002. godine podigao tužbu, a oni su brže-bolje prodali stan - priča Gović.

Stan je kupio jedan par koji ga je nakon sedam godina prodao Gović, koja nije bila ni svjesna da se o njemu vodi spor.

- Stan sam kupila 2009. s čistim papirima, bez ikakve zabilježbe. Spor o kojem nisam imala pojma završio je 2013. godine  u korist originalnog vlasnika. Tada Državno odvjetništvo prigovara moj upis u pravo vlasništva jer je idealni dio tog stana pravomoćnim rješenjem Gradskog ureda za imovinu pravne poslove i imovinu grada 2013. vraćen bivšim vlasnicima, a na preostalom dijelu se predmnijeva pravo vlasništva Republike Hrvatske. Znači, za taj neki preostali dio, koji uopće ne znam koji je, oni spore moje vlasništvo - dodala je Gović koja se tada obratila medijima i tražila od Državnog odvjetništva da joj odgovore kakav je to preostali dio koji traže.

26. travanj 2024 13:09