StoryEditorOCM
Lifestyledruga sezona

‘Postajemo jedna mala, disfunkcionalna obitelj‘, kaže Nives Celzijus, a mi otkrivamo kako teku pripreme hrvatske inačice ‘Masked Singera‘

Piše SCENA SD
26. veljače 2023. - 18:45

Postajemo jedna mala, disfunkcionalna obitelj - komentira pjevačica, spisateljica i glumica Nives Celzijus ekipu koja čini panel detektiva u showu "Masked Singer".

Uz Nives, uživo će iz jednog od najvećih studija u Hrvatskoj gledatelje zabavljati i voditeljica Antonija Blaće, glazbenik Saša Lozar te glumac Borko Perić.

Prva među jednakima

Ova moćna četvorka čini panel detektiva raskošnog televizijskog showa koji uskoro kreće na RTL-u. Uz to, posebno je gledateljima atraktivno što će moći aktivno sudjelovati s panelistima u razotkrivanju misterija te će moći odlučivati o sudbini svoje omiljene maske.

Kemija između panelista je sjajna, a Nives Celzijus već ima svog miljenika.

- Sašu i Antoniju znam otprije i u odličnim smo odnosima, oboje su jako pozitivni te unose dobru energiju i veselje. Puno je tu ljubavi i pozitivne energije - govori Nives i dodaje da joj je program uživo uvijek velik izazov.

image
RTL

- Unatoč tome što iza sebe imam 25 godina karijere, uvijek je program uživo na neki način i izlazak iz zone komfora. Mentalno se pripremam za show uživo, ovo je za mene velik izazov, ali i jako pozitivna, zabavna priča - zaključuje pjevačica.

Ljubiteljica je dobrog misterija i kriminalističkih romana pa se nada, kaže, da je od njih uspjela izoštriti svoje detektivske vještine, a koje će joj u showu "Masked Singer" itekako trebati.

Osjetila izoštrava i voditeljica Antonija Blaće, koja - nakon niza izvanredno odrađenih voditeljskih uloga u najvećim showovima domaće produkcije te uspješnog ulaska u svijet kreativnog televizijskog stvaranja - postaje "prva među jednakima" u panelu detektiva.

Čelnica panela detektiva ne krije uzbuđenje uoči velikog projekta.

- U pogađanjima sam grozna i ovo će biti dobra prilika da testiram samu sebe! Izbjegavat ću tračeve, komentare i tuđa nagađanja te ću izoštriti osjetila da pokušam detektirati osobu koja nosi masku - jasna je Blaće.

image
RTL

Glazbenik Saša Lozar smatra da će lakše pogađati kolege pjevače negoli ostale javne osobe.

- Pogoditi nekoga tko nije pjevač i koga nikad nisi čuo kako pjeva - moglo bi biti jako zahtjevno.

Spreman sam na zabavu, biti dijelom velikom spektakla na RTL-u.

Ovaj show je poput svojevrsne društvene igre za cijelu obitelj jer je interaktivan i gledatelji će moći aktivno u njemu sudjelovati. Gleda se s osmijehom na licu, a to je najvažnije.

Veselim se svim profesionalcima koji rade na showu, odličnoj zezanciji i dobroj atmosferi - zaključuje Lozar.

Kvalitetno vrijeme s maskama

Suglasan je s time i glumac Borko Perić. Gledatelje, kaže, čeka odlična zabava i kvalitetno vrijeme s maskama kojima će i sami moći krojiti sudbinu.

- Mislim da će publika biti uzbuđena i sretna oko showa onoliko koliko i mi, a posebno zbog interakcije uživo - zaključio je četvrti panelist i detektiv "Masked Singera".

image
RTL

Dok će panel detektiva biti transparentan svima, javne osobe koje se nalaze ispod maske potpuno su druga priča.

Grandiozne maske izrađuje jedan od najvećih domaćih dizajnera Juraj Zigman, a tko će se naći ispod Zigmanovih maski, u ovom trenutku zna samo par ljudi koji rade na posljednjim pripremama uoči velikog showa.

Gledatelji i panel detektiva upoznat će se s 12 maski tijekom showa uživo.

Ispod maski su poznate osobe koje pred publikom i panelom detektiva pričaju izmijenjenim glasom, a kroz njihove pjevačke izvedbe i tragove prepoznavanja panel detektiva trebao bi što prije pokušati razotkriti tko to tamo pjeva!

Dvanaest izvođača, koliko ih je u showu, nastupit će u pjevačkim dvobojima tijekom dvije prve emisije.

Pravila su jednostavna - nakon tri pjevačka duela, ostat će tri maske s najmanje glasova publike, a dobit će potom mogućnost u duelu otpjevati još jednu pjesmu.

Ona maska koja će imati najmanji broj glasova publike prva će se razotkriti i napustiti show.

O tijeku emisije će tako odlučivati gledatelji koji će za vrijeme showa uživo moći glasovanjem odlučiti o ostanku omiljene maske.

image
RTL

O showu ‘Masked Singer‘

Raskošni "Masked Singer" inače je show nastao prema inačici južnokorejskog showa "King of Masked Singer".

Globalni uspjeh "Masked Singera" započeo je u listopadu 2017. godine dok je izvršni producent Craig Plestis večerao u tajlandskom restoranu u Los Angelesu te primijetio da ostali gosti hipnotizirano promatraju epizodu tajlandske verzije showa te je, potpuno oduševljen, istražio show i kontaktirao izvršnog direktora MBC America, podružnice producenta i emitera južnokorejskog programa, te osigurao prava za proizvodnju američke adaptacije showa.

Nakon što je predstavio format na nekoliko prodajnih mjesta, svi su odbili njegovu ideju, no nije odustajao.

Plestis se susreo s izvršnim direktorom Foxa, Robom Wadeom, koji je odmah uvidio da je riječ o jedinstvenom projektu među toliko celebrity showova.

Producent je imao samo jedan uvjet - da u showu sudjeluju samo zvijezde "A" liste. I jesu! Iz Amerike se franšiza proširila globalno te se danas prikazuje u 56 zemalja diljem svijeta.

Ovaj veliki televizijski spektakl jedan je od rijetkih showova koji se mogu pohvaliti s dva Emmyja te priznanjem za najbolje maske prema izboru Costume Designer Guild Awards.

Nakon Amerike, show je "zamaskirao" svijet te oduševio milijune gledatelja diljem svijeta, a dio priče o ovom zabavnom globalnom misteriju čini i RTL.

image
RTL
25. travanj 2024 18:07