StoryEditorOCM
Glazba‘Zdravo, o zvijezdo mora‘

U ponedjeljak humanitarni koncert u kazalištu: Šibenčani i Zadrani za ‘Kamenčiće‘

Piše Šibenski.hr
17. prosinca 2022. - 14:15
Tomislav Bralić i klapa Intrade bit će glavne zvijezde tradicionalnog šibenskog božićnog koncertaIgor Kelčec

U ponedjeljak, 19. prosinca prijatelji (božićne) pisme pohrlit će u Šibensko kazalište. Razlog: poslije dvije pandemijske godine vraća se božićni koncert „Zdravo, o zvijezdo mora“.

Zvijezde večeri bit će Tomislav Bralić i zadarska klapa Intrade, ali vrijedi i poslušati i domaće snage: Skradinke, Bonacu, Žirje i dječji zbor Zdravo maleni.

- Za nas je to po nepisanom pravilu završna godišnja fešta. Ambijent kazališta je idealan za prisni kontakt s publikom, koja nerijetko zapjeva s nama. Naravno, poslije koncerta se izvođači druže,zapjevaju spontano na domjenku u Zlatnoj ribici – unisoni su Goran Gulin, frontman Bonace i Mara Gundić, solistica klape Skradinke.

Častit će se i gledatelji, jer se koncertom već 24 godine podsjeća na stari šibenski običaj Proslava, točnije da se Božić slavi i nekoliko dana ranije, pa u pauzi koncerta neće izostati prošek, vino i rakija šibenskog „Vinoploda“.

Ove godine koncert ima i humani značaj. Dio čistog prihoda uplatit će se na žiro-račun šibenske udruge „Kamenčići“.

- Hvala vam što ste nas se sjetili. Mi imamo teškoća u radu, pa nam je i najmanja pomoć dobro došla – kazala je Petru Mikuličinu, jednom od organizatora koncerta Sonja Ševo, predsjednica udruge „Kamenčići“.

Koncert „Zdravo, o zvijezdo mora“ počinje u 20 sati.

30. travanj 2024 14:32