StoryEditorOCM
Glazba"NE MOGU TI REĆI"

Ovako zvuči Oliverova nova, nepoznata pjesma, u čijem spotu glumi unuk Toni! Fanovi: Prvi takt pisme i suze niz lice...

Piše Mirela Goreta
29. veljače 2024. - 12:15

Samozatajni splitski skladatelj i tekstopisac Matko Šimac autor je nove pjesme "Ne mogu ti reći" Olivera Dragojevića, koju je jedinstveni glazbenik snimio za života, a objavljuje se tek sada, pet i pol godina nakon njegova odlaska.

Oliver ju je kanio premijerno izvesti na svom posljednjem koncertu u Areni Zagreb 2017. godine uz pratnju stalnih suradnika zbora Izvor, ali je u posljednji trenutak odustao zbog preduge set liste na zadnjem nastupu uoči 70. rođendana.

Oliverova izdavačka kuća Aquarius Records pobrinula se da "Ne mogu ti reći" u aranžmanu Eduarda Botrića nakon pet i pol godina ipak stigne u eter, a autor je dao blagoslov za njezinu posthumnu objavu u sklopu posljednjeg albuma pjevača na kojemu će se naći još 11 pjesama.

image

Matko Šimac autor je nove Oliverove pjesme, koju je jedinstveni glazbenik snimio za života, a objavljuje se tek sada, pet i pol godina nakon njegova odlaska

Privatna Arhiva

Matko Šimac potpisnik je niza uspješnica u izvedbama Giuliana, klape Cambi, Četiri tenora, Nene Belane, klape Iskon, Alena Nižetića..., pjesama poput "Krive karte", "Popucale rebatine", "Lipoto moja", "Vrime za kraj", "Ovo mora jednom stat", "Sve je tvoje", "Brod bez imena", "Boja neba", "Tvoje more"...

Dobitnik je brojnih priznanja na festivalima poput splitskog i šibenske Dalmatinske šansone na kojoj je za svoje pjesme dvaput osvajao prve nagrade publike kao i onu za najizvođeniju skladbu ("Kriva karta" klape Cambi).

image
Jakov Prkić/Cropix

Pjesmu "Ne mogu ti reći" prati i videospot sniman na Visu, u Splitu te u Baškoj na Krku, a režirao ga je Matko Petrić, koji je više puta surađivao Oliverom i odlično poznaje njegov vizualni senzibilitet. U videobroju glume Dakica Sanko, Jelena Knezović, Issa Žitko i Toni Dragojević, unuk neprežaljenog glazbenika.

28. travanj 2024 15:48