StoryEditorOCM
GlazbaMatija Cvek

Hrvatski pjevač u usponu u srpnju gostuje na tvrđavi sv. Mihovila: Trenutačno je silno popularan njegov duet s atraktivnom plavokosom pjevačicom

Piše šibenski.hr
31. ožujka 2022. - 10:14

Matija Cvek, jedno od najbrže rastućih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni svoje generacije, nastupit će 23. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila.

Cvek je polovicom travnja prošle godine izdao je svoj debitantski album ‘Izbirljivo i slučajno’ koji se u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih albuma, izvrsne recenzije glazbenih kritičar samo su pristizale. Sve to govori i da je i 2022 njegova godina u kojoj niže nagrade. Dobitnik je dvaju Porina, Porin za najbolji pop album i Porin za najbolju mušku izvedbu.

Ovaj izvođač odlikuje se iznimno kvalitetnim nastupima u živo sa svojim bandom The Funkensteins s kojima izvodi autorske pjesme, hitove “Ptice”, “Visine” “Probudi se”, “Drama”, “Nasloni se”, “Trebaš li me”, tako i covere pjesama funk, pop i R&B izvođača poput Bruno Marsa, Stevie Wondera, Dina Dvornika i Michael Jacksona koje Matija Cvek često navodi kao svoje glazbene uzore.

28. travanj 2024 14:35