StoryEditorOCM
Ostalosvečanost u hrvatskom saboru

Za poseban doprinos hrvatskom sportu: Ivo Mikuličin dobio nagradu ‘Franjo Bučar‘

Piše Šibenski.hr
13. prosinca 2022. - 19:11

Šibenski novinar i sportski djelatnik Ivo Mikuličin dobio je godišnju nagradu „ Franjo Bučar“, koja se dodjeljuje za poseban doprinos hrvatskom sportu. Priznanje je dobio na svečanosti, organiziranoj u Hrvatskom saboru, uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića, ministrice sporta i turizma Nikoline Brnjac, te Ante Sanadera, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora.

U obrazloženju Mikuličinove nagrade, osim 50-godišnjeg novinarskog rada, posebno je naglašen njegov doprinos razvoju šibenske košarke, kao i volonterske uloge u organizaciji Europskog prvenstva uz atletici, Osmih mediteranskih igara, te davnih Dalmatinskih sportskih igara.

- Nije lako ostvariti takve rezultate u manjoj sredini, pogotovu, kad se zna da Mikuličin usporedo uspješno djeluje i kao skladatelj, te voditelj brojnih klapa – istaknuo je splitski novinar Edo Pezzi, koji se zahvalio u ime nagrađenih.

Pezzi je, uz košarkaša Nikolu Plečaša i vaterpolista Boška Lozicu, dobio nagradu za životno djelo, dok je Mikuličin zajedno s još 11 zaslužnih dobio godišnju nagradu, baš kao i pokojna Žana Lelas, bivša košarkašica šibenskog Elemesa.

27. travanj 2024 14:11