StoryEditorOCM
OstaloBrdski biciklizam

Vodičani iz "Orlovog kruga" vodeći su u Kupu Hrvatske

Piše Šibenski.hr
29. svibnja 2018. - 16:13

Sjajan vikend je iza članova brdsko-biciklističkog kluba „Orlov krug iz Vodica“. Započeo ga je junior Roko Fržop osvajanjem trećeg mjesta na cestovnoj Kup utrci u Varaždinu, a žetva medalja se nastavila na mtb cross country utrci „XC Banovo brdo“ u Osijeku.

Tamo je ženski pomladak kluba dominirao na utrkama mlađih kategorija. Sve djevojčice koje su otputovale u Slavoniju osvojile su medalju. Marta Mesarić i Maša Klarić osvojile su zlatne, Nika Barišić i Lucija Gita Radulović srebrne, a Nina Pelajić brončanu medalju.

Roko Fržop je osvajanjem prvog mjesta u utrci juniora još jednom je potvrdio da je najbolji mladi hrvatski brdski biciklist, a sjajan je bio i Josip Toljan koji je osvojio šesto mjesto u kategoriji Elite/U23.

Nakon tri od šest utrka u Kupu Hrvatske u cross countryu Orlov krug sada zauzima prvo mjesto u poretku klubova. Sjajan vikend za „orlove“ nadopunili su Ivica Mesarić i Tonko Juras osvajanjem drugog, odnosno trećeg mjesta na rekreativnom maratonu Dubravice- Rupe, a na istoj utrci u kategoriji rekreativaca Martin Mijaljević osvojio je drugo mjesto.

„Orlov krug“ sjajno stoji i poretku Kupa Hrvatske u kategoriji maraton. Trenutno su drugoplasirani klub sa samo bodom zaostatka za vodećom „Mura Avanturom“, no i to bi se moglo promijeniti nakon Kup utrke koja se idućeg vikenda vozi na otoku Rabu.

02. lipanj 2024 08:31